Nordjyske bygningsarbejdere nedlægger arbejdet: - Nu er det nok

Foto: arkivfoto

En dårlig overenskomst for bygningsarbejdere udløser nu demonstrationer fra flere faggrupper i morgen, onsdag.

I morgen, onsdag, vil byggepladserne rundt om i Nordjylland blive stille. Det er i hvert fald planen for et lokalt netværk, som nu blæser til kamp mod et overenskomstforlig, der ikke giver arbejderne mange fordele.

Det skriver bygningsarbejderne Christian Møller Nielsen og Emil Olsen i en pressemeddelelse.

Nedlæggelsen bliver del af en større protest landet over, hvor flere faggrupper opfordres til at stå sammen og demonstrere mod blandt andet længere arbejdsuger. I Aalborg vil håndværkerne mødes på Gammeltorv 10 klokken 13.

- Nok er nok. I Aalborg siger vi også fra. Vi siger fra til manglende værn mod social dumping. Vi mener at overenskomstforliget simpelthen giver for lidt i forhold til de udfordringer, vi som lønmodtager lever med i dagligdagen, skriver initiativtagerne i pressemeddelelsen.

Det største bump er udsigten til en 42 timers arbejdsuge. En mulighed, der kommer i kølvandet på en opgørelse, som viser, at hver fjerde af 3F's medlemmer forlader arbejdsmarkedet, før de fylder 60 år på grund af nedslidning.

Det lokale netværk går under navnet "Nej til OK2017" og har tænkt sig at trække både betonarbejdere, murere og stilladsarbejdere med til faner og taler på Gammeltorv. Blandt andre betonarbejdere på sygehusbyggeriet ved Aalborg vil efter sigende nedlægge arbejdet og slutte sig til demonstrationen.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord