Nordjyske campingpladser i problemer

Antallet af overnatninger på de nordjyske campingpladser er faldet markant de senere år. Det er især tyskerne og svenskerne, som svigter.

Det ser skidt ud for de nordjyske campingpladser, hvor antallet af overnatninger er faldet stødt siden 2008.

I 2008 var der 2,3 millioner overnatninger på de nordjyske campingpladser, i 2011 var det tal kun 2,2 millioner. I alt er der sket et fald på 4 procent i antallet af overnatninger fra 2008 til 2011.

Det er især de tyske besøgende, der svigter de nordjyske campingpladser. Der var 11 procent færre tyske overnatninger på campingpladserne i Nordjylland i 2011 sammenlignet med i 2008.

Også svenskerne falder fra. Antallet af svenske overnatninger er faldet med 9 procent i Nordjylland siden 2008.

Ifølge Campingrådet er det et landsdækkende problem, at der kommer færre og færre gæster på campingpladserne. Campingrådet frygter, at de færre overnatninger og gæster medfører, at mange campingpladser ikke vil kunne betale momsen og terminerne i november og december. Herefter vil mange campingpladser gå konkurs og på tvangsauktion.

- Nu må regeringen simpelthen komme os til hjælp. Vi får dagligt henvendelser fra campingpladser, advokater, revisorer og banker, der kan fortælle os, at den er helt gal. Gæsterne er mere eller mindre blevet væk i år. Det skyldes selvfølgelig også det dårlige vejr. Men det er langt fra hovedproblemet. Hovedproblemet er, at vores gæster synes, at det er for dyrt at holde campingferie i Danmark. Hvis vejret var hovedproblemet, så ville de nok også have forladt Sverige og Tyskland. Så forskelligt er vejret heller ikke henover Kattegat eller Østersøen, siger direktør Poul Fejer Christiansen.

Campingrådet vil nu bede om et møde med erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i løbet af den allernærmeste fremtid.


Seneste nyt

fra Nordjylland