Nordjyske campingpladser mister gæster

Siden 2008 er antallet af gæster på de nordjyske campingpladser faldet med 16 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Når campingferien skal afholdes, bliver de nordjyske campingpladser valgt fra.

Siden 2008 er antallet af overnatninger på campingpladser faldet med 16 procent. Det er en tendens, som man også ser på landsplan, hvor der siden 2013 er sket et fald på 11 procent.

Tursimeforsker Maria Madzak mener at campingpladserne skal være bedre til at fornye sig. 

- De er rigtig gode til at spørge dem, der er inden for campingbranchen, hvad de skal gøre for at fornye sig. Der skal de måske i stedet gå ud og spørge dem, der ikke er der endnu. 

Hos Dansk Erhverv ser man anderledes på det. De mener at campingpladserne er begrænsede i forhold til, hvilke muligheder de har for at huse og forvalte deres campingpladser.  

- Det har ikke været muligt for pladserne at investere i at gøre dem up to date, og det er fordi, at rammerne i planloven, især, er for snævre, siger Lars Ramme Nielsen, der er turisme og oplevelsesøkonomi hos Dansk Erhverv

Kan de nordjyske campingpladser slet ikke gøre noget selv for det?

- Alle har selv et ansvar, og er der nogen, der er entreprenante og har foden under eget bord, så er det jo campingpladserne. Produktudviklingen ser vi jo ganske smukt mange steder, og minus 16 procent er jo et gennemsnit af alle, så der er jo klart nogen, der gør det bedre end andre, siger Lars Ramme Nielsen.

På Nystrup Camping har man forsøgt at nytænke sig - med stor succes 

De nordjyske campingpladser bliver i stigende grad valgt fra. Siden 2008 er antallet af overnatninger på campingpladser faldet med 16 procent.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland