Nordjyske cykelhold har sat kursen syd på - i den gode sags tjeneste

Både Team Rynkeby og Team Alabu Bolig begav sig lørdag morgen ud på velgørende cykelture.

Ikke bare et, men to nordjyske cykelhold kastede lørdag morgen "anker", forlod Aalborg og satte kursen syd på i den gode sags tjeneste.

Klokken 8.00 gik starten for Team Rynkeby Nordjylland, der fra Gammeltorv satte kursen mod Paris. Her kører de, hvis alt går efter planen, ind på Champs Élysées næste lørdag.

Team Rynkeby består af i alt 48 hold fra hele Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Island. Til fælles har de deres navn - og så deres formål. Holdet blev stiftet i 2002 af 11 motionsryttere med tilknytning til juice-fabrikanten Rynkeby og siden er holdet bare vokset.

Team Rynkeby kører for at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme samt til deres familier. Og sidste år - da turen sidst gik til Paris - samlede de mange hold faktisk 65,2 millioner ind, som gik til projekter både i Danmark og udlandet.

Se da holdet satte kursen mod Paris i videoen ovenfor - og følg deres færd mod den franske hovedstad HER

Lokalt hold samler ind til udsatte børn

Blot en time senere satte endnu et hold kursen sydpå. Fra Alabu Boligs kontorer på Brohusgade i Aalborg satte 24 ryttere kursen mod Luxembourg. Deres trøjer bærer holdnavnet Team Alabu Bolig, og det er også for dem målet at cykle sig til kolde kontanter, der kan gøre gavn for andre.

Holdet, der har historie tilbage til 2012, har tidligere indsamlet donationer i 100.000-kroners klassen til Hjerteforeningen, Foreningen Grønlandske børn og børneafdelingen på Aalborg Universitetshospital. I år donerer de alt de indsamler til BROEN Aalborg, der skal bruge pengene til udsatte børns fritidsaktiviteter.

Team Alabu Bolig er i Luxembourg en dag før Team Rynkeby er i Paris. Til den tid har de tilbagelagt 1200 kilometer - og forhåbentlig har de indsamlet 150.000 kroner.

Du kan også se da Team Alabu satte kursen, og du kan også følge deres færd mod målet. Det gør du HER 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland