Nordjyske DR-medarbejdere: Lad staten købe DR Byen

En række DR-medarbejdere - heriblandt medarbejdere fra DR Nordjylland - appellerer til Folketingets partier om at gribe ind og "redde DR som kulturinstitution for alle danskere"

Lad staten bære det økonomiske tab og købe DR Byen, så Danmarks Radio kan leje sig ind i byggeriet i Ørestad.

Sådan lyder opfordringen fra 20 medarbejdere på DR Nordjylland til politikerne på Christiansborg.

- Med omkring 3400 ansatte i DR vil massefyringer tydeligt kunne mærkes af seerne, lytterne og internetbrugerne, som betaler vores løn via licensen. Staten er den eneste, hvis økonomi kan bære det, så det, vi efterlyser, er politisk velvilje. Vi er klar over, at mange folkevalgte vil spørge sig selv, om DR moralsk har fortjent det. Måske ikke, men spørgsmål om skyld og moral løser ikke den nuværende krise, hedder det i en appel til Folketingets partier.

Ifølge DR-medarbejderne vil det være en oplagt løsning, der kan "redde DR som kulturinstitution for alle danskere."

- DR's medarbejdere bør ikke være syndebukke for fejlslagne beslutninger truffet for flere år siden. Virksomheden har allerede øget produktiviteten voldsomt i alle afdelinger de seneste år. Mange steder er der i forvejen for få
ansatte til at klare opgaverne med stressnedbrud og sygemeldinger til følge, skriver medarbejderne på DR Nordjylland.

Medarbejderne fastslår videre, at når mange ansatte nu risikerer at måtte gå fra hus og hjem, så sker det for at finde penge til at betale renter og afdrag på et byggeri, der er løbet løbsk.

- De ansattes løn skal i stedet bruges på mursten og renter, ikke på oplysning og underholdning. Både fordi den
gamle direktion og bestyrelse led af storhedsvanvid, og fordi den ikke havde evner til at styre et så kompliceret byggeri, mener de nordjyske DR-medarbejdere.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland