Nordjyske efterskoler satser på erhvervsuddannelser

De nordjyske efterskoler sender flere elever videre til erhvervsuddannelserne end i resten af landet.

Jern og metal, håndværk og mekaniker er alle navne på valgfag på Borremose Erhvervsefterskole ved Aars. På andet år har efterskolen valgt at satse benhårdt på at klæde eleverne på til en erhvervsuddannelse.

- Vi har kunne mærke det, på det optag af elever vi har haft. Der er flere og flere, der kommer og efterspørger at få et eller flere erhvervsfag, siger Poul Johansen, der er forstander på Borremose Erhvervsefterskole.

Oliver Sommer er én ud af 75 elever på Borremose Erhvervsefterskole. Han er efter ganske kort tid på skolen blevet klar over, hvad han skal uddanne sig til næste år.

- Jeg har haft en stor drøm om at blive automekaniker, så det er det, jeg skal videre med, siger Oliver Sommer og uddyber.

- I forhold til en almindelig folkeskole, så får vi lov at komme ud og arbejde med tingene. Vi kommer fysisk ud og lave det selv, i stedet for at læse om det i en bog.

Flere nordjyske efterskoler har valgt at satse på de elever, der gerne vil videre på en erhvervsuddannelse. Faktisk er de nordjyske efterskoler med 19,8 procent landets bedste til at sende elever videre på erhvervsuddannelserne.

På Erhvervsskolerne i Aars, hvor der går i omegnen af 1100 elever, hilser man efterskolernes nye fokus velkommen.

- Det synes vi er en rigtig glædelig udvikling. Efterskolerne har i lang tid specialiseret sig, men at de specialiserer sig på erhvervsskole-området, det er forholdsvis nyt, siger Per Stig Andersen, der er uddannelseschef på Erhvervsskolerne i Aars.

At efterskoleeleverne får mulighed for at prøve kræfter med elementer fra deres drømme-uddannelse allerede inden, de starter på den, det kan få store positive konsekvenser.

- Man kommer hurtigere ind i tingene, og man er vant til at færdes i et værksted, og det kan også have noget at sige med hensyn til frafald, fordi man er lidt mere sikker på de ting, man gør, siger Per Stig Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland