Problemer med rekruttering: Nordjyske elektrikere må sige nej til opgaver

Nordjyske elektrikere døjer med rekruttering. En ny analyse viser, at 45 procent af stillingsopslagene for elektrikere i Nordjylland ikke bliver besat eller går til en kandidat uden de rette kompetencer.

I Løgstør har virksomheden CG EL A/S masser at se til. Ordrebogen er fuld – faktisk for fuld, for virksomheden har svært ved at rekruttere de rette medarbejdere, og derfor er de blevet nødt til at takke nej til opgaver:

- Lige nu kunne vi godt bruge to alarmteknikere, og vi kunne også bruge en industritekniker, siger Christian Gregersen, der er indehaver af CG EL A/S.

Virksomheden har søgt efter en alarmtekniker i et halvt år, men uden held, og det har kostet arbejdsopgaver. CG EL er ikke den eneste nordjyske elektrikervirksomhed, der døjer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

470 stillinger i Nordjylland

En ny analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 45 procent af elektrikerstillingerne, der slås op i Nordjylland, ikke bliver besat, eller går til en uden de rette kompetencer.

Det svarer til 470 stillinger inden for det seneste halve år.

quote Det kan jo betyde, at der er flere opgaver, vi kommer til at sige nej tak til, fordi vi ikke kan håndtere dem lige så professionelt, som kunden forventer,

Christian Gregersen, CG EL

- Der er underbud af de faglærte i forhold til de behov, vi ved, der er fremover. Så når efterspørgslen vokser, og udbuddet ikke bliver større, så kommer vi i en mangelsituation, siger Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

Hos Dansk El-Forbund i Nordjylland genkender de problemet. Afdelingsformand Jens Kristian Andersen oplyser, at ledigheden er nede på to procent.

- Det er ikke sådan, at der er nogen, der er ledige i flere år. Det er mere et flow ud og ind fra de forskellige arbejdspladser, siger Jens Kristian Andersen.

Hos CG EL A/S har de valgt at tage en ekstra elektrikerlærling, men det løser ikke problemet, for de mangler stadig specialiserede elektrikere til flere opgaver. Indehaver Christian Gregersen frygter, at situationen kan blive forringet, hvis de ikke får rekrutteret de rette medarbejdere:

- Det kan jo betyde, at der er flere opgaver, vi kommer til at sige nej tak til, fordi vi ikke kan håndtere dem lige så professionelt, som kunden forventer. Så det vil være træls.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland