Først vandt hun EM - nu kæmper Nordjyske Elisabeth mod verdens bedste kokke til VM

Elisabeth Madsen flyver fredag til Lyon, hvor hun skal deltage ved VM.

Elisabeth er blot 22 år gammel, men allerede på nuværende tidspunkt har hun vundet EM for kokke, sammen med sin makker Brian Mark Hansensom hans ungkok. 

Fredag flyver hun til Lyon, hvor det denne gang drejer sig om VM-titlen i kokke-konkurrencen Bocuse d'Or, der er det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Nu har vi trænet intenst i godt fire måneder, hvor alle vågne timer her til sidst er blevet brugt i køkkenet, fortæller Elisabeth Madsen, der er i gang med at pakke det sidste til rejsen.

Det største

Med en EM-titel i bagagen har den unge kok allerede opnået meget i sin karriere, men turen til Lyon bliver nok alligevel det største. 

- Lige nu er dét det største, men der er altid flere ting, man kan gå efter. Jeg kan for eksempel selv stille op som kandidat, men det er nok først en gang ude i fremtiden om nogle år, fortæller den unge kok, der er meget stolt over at skulle til VM. 

Elisabeth Madsen stiller op sammen med sin makker Brian Mark Hansen, som hun også vandt EM med, og parret er begge enige om, hvad målet med konkurrencen er. 

- Vi satser på en podieplads. Det er i hvert i fald målet. Vi tror også, at vi har en chance for at vinde, men vi ved, at det er større, og at der er flere lande med, pointerer hun.

Selvom det er det uofficielle verdensmesterskab, så er det ikke ensbetydende med, at det ikke er stort ifølge Elisabeth Madsen.

- Selvom det er det uofficielle VM, så er det den mest prestigefyldte konkurrence, hvis man spørger alle indenfor kokkebranchen, konstaterer hun.  

Familien med 

Elisabeth Madsen havde sin far, storebror og kæreste med sig til Budapest, da hun tog guldet med hjem til EM. Denne gang får hun dog yderligere assistance med hjemmefra.

- Denne gang kommer min mor og hendes kæreste, samt min fars kæreste også med, så det er dejligt. Det giver mig noget tryghed, fordi jeg er et stort familiemenneske, forklarer Elisabeth Madsen, der også ser frem til at vise sin familie, hvad hun har brugt utallige timer på. 

De sidste fire måneder har der dog ikke være specielt meget tid til familien, og det har den unge kok også hørt for. 

- Jeg tror, de glæder sig til, at vi er færdige med det, griner Elisabeth Madsen og fortæller dog også, at familien er meget stolt og synes, det er sejt.

Stolt chef 

På Svinkløv Badehotel, hvor Elisabeth Madsen har arbejdet siden 2020, er hendes chef, kokken Kenneth Toft Hansen, stolt over sin medarbejder. Han har også selv deltaget i konkurrencen og vundet, så han ved lidt om, hvad det kræver af hende. 

- Det er kæmpestort. Og det er ekstra stort for mig, fordi der er nogen, der går i mine fodspor. Jeg håber, at jeg har været med til at inspirere hende, siger han og uddyber om konkurrencen: 

- Det kræver hård dedikation. De har været i gang med at forberede sig siden oktober, så de har brugt fire måneder på at få styr på de her to retter til VM. Det er nærmest som en dans, de har danset, hvor det har handlet om at minimere alle fejl undervejs, så det går fantastisk for dem, selvom de har en dårlige dag. 

60 lande er med i konkurrencen fra begyndelsen, og i Lyon er det finalen, hvor blot 24 lande er udtaget til at komme med. 

- Det er en kæmpe præstation bare at komme i finalen. Jeg ser dem som favoritter, netop fordi de to vandt EM. Det lover rigtig godt, siger Kenneth Toft Hansen.

Elisabeth Madsen og Brian Mark Hansen flyver afsted fredag eftermiddag. Konkurrencen afholdes den 22. til 23. januar. 


Seneste nyt

fra Nordjylland