Nordjyske fiskere kan snart spænde flere net ud efter tobisfisk

Tobisfiskene har det så godt, at der nu lægges op til mere end en femdobling af kvoterne.

Så er der igen godt kvotenyt til de nordjyske fiskere: Det Internationale Havforskningsråd, ICES, foreslår højere kvoter for tobiskeri i Nordsøen og Skagerrak.

Tobisfisken har nemlig oplevet så stor vækst i bestanden, at fiskere fremover måske vil kunne fiske op til 486.000 tons af den lille fisk, der merst bliver brugt til fiskeolie og fiskemel. Noget af en stigning set i lyset af, at danske fiskere, som sidder på 90 procent af EU's tobiskvoter, sidste år havde kvoter til 82.000 tons.

Der er derfor gode udsigter for fiskerimulighederne på alle de sandbanker som eksempelvis Dogger Banke, der traditionel set er vigtige for det  danske tobisfiskeri.

- Jeg kan med glæde konstatere, at der har været en god tilvækst i tobisbestandene. Der er nu rigtigt gode perspektiver for dansk tobisfiskeri i 2017, siger Esben Lunde Larsen.

Næste skridt bliver at forhandle de endelige kvoter på plads i EU, og her vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen arbejde for, at den positive bestandsvurdering bliver omsat til markante kvotestigninger.

- Nu trækker vi i arbejdstøjet for at sikre, at dette års positive rådgivning afspejles i en tilsvarende høj kvotefastsættelse i EU. Målet er, at danske fiskere kan komme på havet efter tobis, når sæsonen starter den 1. april, siger Esben Lunde Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland