Nordjyske formodede hashsmuglere fængslet

To mænd fra Randers, der i flere år har drevet erhvervsvirksomhed i Nordjylland, sidder nu på fjerde uge varetægtsfængslet sigtet for sammen med en københavner at have indsmuglet en større mængde narko til Danmark.

Set ind gennem en sprække i hangar 12 på flyvepladsen i Randers, står et fly af typen Piper, som politiet har beslaglagt. Det er nærliggende at tro, at flyet har været brugt til indsmuglingen af et større parti hash.

Ved Retten i Randers blev tre mænd på hhv. 39, 43 og 66 år tilbage den 22. juni fængslet i fire uger efter et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre - af hensyn til politiets videre efterforskning.

TV2/Nord erfarer dog, at de sigtet for at indsmuglet 70 kilo hash, som på gadeplan har en anslået værdi af tre-fire millioner kroner.

Ejeren af det beslagte fly, den 43-årige, har i mere end 10 år drevet en videokopieringsvirksomhed i Haverslev i Himmerland, mens den 66-årige er tidligere flyinstruktør, som i mange år har undervist elever på flere nordjyske flypladser.

De tre mænd er blevet anholdt som resultat af et samarbejde mellem Østjyllands Politi og Rigspolitiets Rejsehold.

I morgen skal de tre varetægtsfængslede igen fremstilles for en dommer ved Retten i Randers, oplyser Østjyllands Politi.


Seneste nyt

fra Nordjylland