Danmark Planter Træer: Frej nåede langt over målet med at samle ind til træer

Den 7-årige Frej samlede hele 10.408 kroner ind til Danmark Planter Træer, og det er langt over det mål, han selv havde sat sig.

10.408 kroner. Så mange penge har Frej samlet ind til Danmark Planter Træer. 

- Vi er mega glade og super godt tilfredse, lyder det fra Frejs mor, Randi Jørgensen.

Målet var at nå 8.000 kroner, så Frej i alt kunne plante 400 træer - det svarer til en skov på størrelse med en lille fodboldbane.

Det mål er således passeret - til stor glæde for familien, som går meget op i klimaet.  

- Her i huset har vi snakket om, hvordan man selv kan gøre en forskel, om Greta i Sverige, som har lavet et kæmpe impact i verden for at gøre noget for klimaet, oplyser Randi Jørgensen.

Helt konkret har Frej samlet pengene ind ved at gå i bakker. For hver bakke Frej har besteget, har hans følgere doneret penge til landsindsamlingen Danmark Planter Træer, der er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og TV2.

Hvordan kan jeg gøre noget?

Idéen kom en dag, hvor Frej var i skole, hvor de større børn fik undervisning om klimaet.

- Da jeg kom hjem, sagde jeg det til min mor, omkring klimaet, og spurgte hende, hvad jeg kunne gøre for klimaet, siger Frej.

- Og så nævnte vi, at man kunne samle penge ind til den her indsamling, der handler om, at Danmark planter træer, siger Kenneth Jensen, Frejs far.

I dag søndag dagen efter indsamlingen officielt er slut er det glad Frej, forældrene har hjemme.

- Han er glad og fortæller stolt til alle om indsamlingen og for os er sætningen med, at alle kan gøre lidt, og ingen kan gøre alt, blevet en god læresætning, som Frej har ført ud i livet. Tænk at en dreng på syv år faktisk kan være med til at gøre en forskel, fortæller Frejs mor, Randi Jørgensen.

Klimaet skal ikke plage Frej

For Frejs forældre er det vigtigt, at klimaets problemer ikke bliver noget, der plager Frej, men handler om at give ham viden og forståelse om, hvordan det hænger sammen.

- Det er på en stille og rolig måde, vi gør det. Vi går en tur, der også kommer til at handle om alt muligt andet. Der er ingen tvivl om, at han slapper mere af, når han er herude, i modsætning til at sidde foran en skærm, siger Kenneth Jensen

- Og så fortæller vi om det her med træer og CO2, der er viden, vi ikke tror på kan skade ham. Det er ikke, fordi han har problemer med at sove. Det er mere os andre, der har det sådan.

Man kan stadig nå at støtte Frejs indsamling på https://indsamling.dn.dk/en/fundraisers/frej-gar-for-traeer.

Ifølge FN’s Klimapanel er det en helt central del af klimaløsningen, at der bliver mere skov 

Skove er det mest effektive middel, vi kender, til at hive CO2 ud af atmosfæren. Når træerne vokser, optager de luftens CO2 gennem bladene og nålene, og lagrer det i selve træet.

 

Skovens træer afhjælper hermed den massive belastning af klimaet, som CO2-gassen udgør. Det er derfor bydende nødvendigt, at vi får genplantet jorden og beskytter de skove, vi allerede har.

 

Skove er det mest effektive redskab vi kender til at suge CO2 ud af atmosfæren. Det giver såkaldt negative udslip, som er helt nødvendigt for at nå de globale klimamål. Og så kan vi ovenikøbet vælge at høste noget af træet om mange år til byggeri og materialer i stedet for fossile råstoffer.

 

Hvad er den forventede effekt af trærejsningsprojektet i forhold til CO2-reduktion?

Én million nyplantede bøgetræer vil i løbet af de næste 100 år have en samlet klimaeffekt på cirka 350.000 tons CO2.

 

Det svarer til godt 18.500 danskeres udledning i et år. Hvilket også viser, at vi danskere har en ekstremt højt CO2-udledning.

Kilde: Landsindsamlingen Danmark Planter Træer

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland