Nordjyske håndværkere er landets mest troværdige

Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Hovedparten af de nordjyske boligejere har haft gode oplevelser, når de har haft brug for håndværkere.

Hvis du har haft en håndværker på besøg for at lave en vandlås eller ordne dit tag, så er der stor sandsynlighed for, at du har været tilfreds med håndværkerens arbejde.

For en ny undersøgelse, som videncenteret Bolius har lavet, viser, at 84 procent af nordjyderne har gode erfaringer med brug af håndværkere.

- Det understreger bare, at du kan stole på fagligheden hos de håndværkere, du lukker ind i dit hjem. Et billede, vi i høj grad også genkender fra el- og vvs-branchen, siger Per Møller Christensen, som er formand for TEKNIQ-råd Nordjylland, der repræsenterer regionens el- og vvs-installationsvirksomheder.

Han vurderer, at tallene i undersøgelsen er et bevis på, at tidligere tiders fordomme om håndværkeres troværdighed og manglende evne til at overholde indgåede aftaler, ikke længere har rod i virkeligheden.

Undersøgelsen fra Bolius viser desuden, at 94 procent af de nordjyske boligejere oplever, at håndværkerne altid eller næsten altid møder til tiden.

- Eksempelvis i installationsbranchen har man arbejdet intensivt på at modernisere den daglige drift og forbedre kontakten til kunderne. Og det er meget positivt at se, at det har haft den ønskede effekt – også her i Nordjylland, siger Per Møller Christensen, der desuden påpeger vigtigheden af håndværkernes troværdighed.

- Der er tale om en løbende proces, som også skal fortsætte og styrkes yderligere i fremtiden. For tilfredse kunder er i sidste ende el- og vvs-installatørernes bedste salgsargument, siger han.

  Foto: Bolius

Forsiden lige nu