Nordjyske havne skaber flere tusind job

05:14

Foto: TV27Nord

1 af 2

De nordjyske havne gør sig klar til opsving. De udvider lige nu for milliarder af kroner - noget der både skaber arbejdspladser og større omsætning.

Nordjylland får over 6000 nye arbejdspladser i de kommende år. Lige nu investerer havnene omkring 2,1 milliarder kroner i udvidelser. Det drejer sig om havnene i Aalborg, Frederikshavn, Skagen, Hirtshals og Hanstholm.

En af de havne som investerer flest kroner er Frederikshavn Havn. Her regner man med at skabe 3000 nye arbejdspladser. Havneområdet vil i 2016 være dobbelt så stort - en udbygning der koster i omegnen af 550 millioner kroner.

Frederikshavn Havns administrerende direktør mener, at udvidelsen er en nødvendig investering.

- Vi har faktisk ikke plads til alle de kunder, som efterspørger plads i havnen. Derfor glæder jeg mig helt vildt til vi får udbygget havnen.

Helt afgørende er det, at der i fremtiden bliver plads til endnu flere og større skibe i havnen. Noget der blandet andet kommer virksomheden Scanel til gode.

- Vi glæder os over at få endnu flere kunder i fremtiden. Det betyder, at vi kan ansætte flere medarbejdere. Samtidig regner vi med, at øge omsætningen med 50 millioner kroner, siger direktør Kasper Thomsen Rungfeldt.

I alt er tyve danske havne lige nu i gang med at udvide havnearealer og aktiviteter. I alt investeres der for godt 6,2 milliarder kroner.