Nordjyske idrætsforeninger mister medlemmer

Mange nordjyske idrætsforeninger har oplevet en nedgang i medlemstallet i de seneste år. I nogle foreninger er situationen så alvorlig, at de er truet på eksistensen.

I storhedstiden havde Frederikshavn Tennisklub næsten 500 medlemmer. I dag er der kun omkring 80 tilbage, og tendensen er nedadgående.

- Vi mister nok cirka en 10-15 medlemmer om året, siger Ole Kragelund, som sidder i bestyrelsen i Frederikshavn Tennisklub.

Klubbens oplevelser er langt fra unikke. Faldende medlemstal i DGI's foreninger er et problem i hele Frederikshavn Kommune.

- De unge flytter fra byen, og vi har ikke fået lavet et generationsskifte i Frederikshavn, siger Henrik Carlsen, formand for Frederikshavn Kommunes Ungdoms Fællesråd.

Siden 2012 er antallet af medlemmer i DGI's foreninger i kommunen faldet med næsten 30 procent. DGI's medlemstal er også faldene andre steder i regionen, for nordjydernes tilgang til foreningslivet er i forandring.

På bare tre år - fra 2012 til 2015 - er op mod 4000 medlemmer forsvundet fra idrætsforeningerne i Nordjylland. Det viser tal fra idrætsorganisationerne DGI og DIF. I 2015 var 376.041 medlemmer i de nordjyske idrætsforeninger. Det er 3696 færre end i 2012, hvilket svarer til et fald på næsten én procent.

quote På et tidspunkt kan vi komme i en situation, hvor vi ikke kan få det til at løbe rundt

Ole Kragelund, bestyrelsesmedlem, Frederikshavn Tennisklub

- Folk er blevet mere individuelle i deres tilgang til det at dyrke idræt. Vi skal se på nogle nye aktiviteter, nye måder at bruge hallen på og måske lave fleksible træningstider, siger Inger Møller Nielsen, direktør i DGI Nordjylland.

I Frederikshavn Tennisklub håber de, at foreningslivet snart får medvind igen. De har nemlig ikke råd til at miste mange flere medlemmer.

- På et tidspunkt kan vi komme i en situation, hvor vi ikke kan få det til at løbe rundt, siger Ole Kragelund.


Seneste nyt

fra Nordjylland