Nordjyske ishockeyhold godkender sæson trods semifinaleexit

Frederikshavn og Aalborg måtte nøjes med at spille om bronzemedaljerne denne gang. Målet om at være blandt landets fire bedste, trækker dog op

Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates måtte nøjes med at spille om bronzemedaljerne denne gang. Målet om at være blandt landets fire bedste, får dog begge klubber til at godkende sæsonen.

Der er ingen tvivl om, at ishockeyspillerne fra henholdsvis Frederikshavn og Aalborg allerhelst havde udskudt sommerferien et par uger mere.

Så havde de nordjyske ishockeyklubber nemlig stadig været i spil til at vinde danmarksmesterskabet.

I stedet blev det til to tabte semifinaleserier og en langt mindre prestigefyldt kamp om bronzemedaljerne. Det til trods, vendte man dog stadig tommelfingeren opad, da TV2 Nord bad de to klubber om at evaluere sæson, der sluttede lørdag aften.

- Jeg synes, vi har haft en rigtig god sæson. Vi er i opbygningsfasen med et nyt hold og et nyt trænerteam, og jeg synes, vi har spillet noget fantastisk ishockey i år. Vi har haft en solid sæson med Final 4finale, slutter som nummer tre i grundspillet og står nu med bronzemedaljer. Så jeg synes, det er yderst godkendt, siger Henrik Andersen, direktør i Frederikshavn White Hawks, der, måske på grund af bronzesejren, er en kende mere positiv end lokalrivalerne fra Aalborg.

- Hvis vi sammenligner med sidste sæson, hvor vi vinder The Double (mesterskab og pokalturnering, red.), så har vi selvfølgelig ambitioner og tro på mere. Faktum er, at målsætningerne er opnået på den måde, at vi også ville slutte blandt de fire bedste, spille Final 4, og gøre det godt i Champions Hockey League. Men når man står her, er der selvfølgelig en naturlig skuffelse forbundet med at slutte på den her måde, siger Thomas Bjuring, direktør i Aalborg Pirates.

Lang og afgørende sommerpause venter

For de fleste af de to holds spillere, venter nu en lang sommerferie – men får de to klubbers ledere, er de næste måneder afgørende.

Her skal man nemlig tilføje de spillere på holdet, der skal sikre at man om et år må vente lidt længere på sommerferien.

- Lige nu er vi rigtigt positive. Vi har et trænerteam, der fortsætter og vi håber, vi kan beholde Jari Pasanen (holdets finske træner, red.) i mange år, det er en meget dygtig og kompetent træner. De unge spillere, der har vist sig frem i år bliver endnu stærkere til næste år, så jeg tror på noget godt, siger Henrik Andersen, der på den vis er på linje med sin aalborggensiske modpart.

- Vi skal ligge med i toppen en gang til, det tror vi også på, at vi kan med det, vi har på plads allerede nu. Men det er klart, vi skal på med arbejdshandskerne en gang til og finde takterne frem fra sidste sæson – og så er jeg også overbevist om, at begge nordjyske hold er med i toppen næste år, siger Thomas Bjuring.

Den nye sæson i Metalligaen begynder til september.

Hør fans af de to hold evaluere den nordjyske ishockeysæson i klippet herunder.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland