Nordjyske Jernbaner er klar til at skærpe sikkerhed på tog

Nordjyske Jernbaner, der står for togdriften mellem Frederikshavn og Skagen og ruten mellem Hjørring og Hirtshals, er nu klar til at skærpe sikkerheden ombord på togene, efter en ansat natten til søndag brutalt blev overfaldet i toget på vej til Skagen.

Det er anden gang på bare tre uger at en togkontrollør hos Nordjyske Jernbaner bliver udsat for vold i forbindelse med sit arbejde.
- Alle vores medarbejdere har så sent som sidste år været på konfliktløsningskursus, men det seneste overfald sætter nogle tanker i gang om, hvorvidt det er nok. Nu vil vi sammen med medarbejderne se på, hvordan vi kommer videre herfra, en ide kunne være at kontrollørerne skal have overfaldsalarmer på sig, så de hurtigt kan få hjælp i tilfælde af overfald, eller videoovervågning kunne også være en mulighed, siger direktør Preben Vestergaard, Nordjyske Jernbaner.
Det var to passagerer, som fik tilkaldt hjælp til kontrolløren, da han lørdag ved midnatstid blev overfaldet af to unge mænd, der var på vej hjem til Skagen. De to unge på henholdsvis 20 og 21 år ville tilsyneladende ikke betale for at køre med toget, og de kom op at toppes med kontrolløren.
Først verbalt og siden slog de ham 15-20 gange i ansigtet. Politiet stod klar på Strandby Station og de to unge mænd er nu varetægtsfængslet sigtet for vold mod tjenestemand i funktion.
- Vi har aldrig oplevet noget lignende og er rystede over, at det kan ske her i Nordjylland, siger Preben Vestergaard fra Nordjyske Jernbaner.


Seneste nyt

fra Nordjylland