Nordjyske Jernbaner vinder hæder som en af de mest initiativrige

Arkiv. Foto: Nordjyske Jernbaner

DI Vendsyssels initiativpris går i år til Nordjyske Jernbaner, der overtog den regionale togdrift i Vendsyssel sidste sommer.

Det var med spænding, at Nordjyske Jernbaner overtog den regionale togdrift sidste sommer.

Selskabet gennemførte en markant stigning i antallet af afgange, og i denne måned blev testen af det nye nationale signalprogram sat i gang som det første sted i landet.

Den præstation er ikke gået ubemærket hen og har nu sikret Nordjyske Jernbaner DI Vendsyssels Initiativpris 2018.

Fakta om Initiativprisen 2018

  • Prisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.
  • Det er bestyrelsen i den pågældende regionalforening, der udpeger modtager af Initiativprisen.
  • Kriterierne for Initiativprisen er:  
  1. Virksomheden må ikke have over 100 ansatte.
  2. Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.
  3. Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.
  4. Virksomheden skal være fuldt medlem af DI eller være associeret.
  5. Særligt kriterie for 2018: Mod til skalering - Virksomheden har udvist et særligt mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer.

- Nordjyske Jernbaner er vigtig for vores infrastruktur i Nordjylland og i særdeleshed i Vendsyssel. Fra at være en lokal operatør er der nu større forventninger til Nordjyske Jernbaner, som vi senest har set med den vellykkede test af signalprogrammet. Derfor er de en fortjent vinder af DI Vendsyssels Initiativpris 2018, siger formand for DI Vendsyssel Richard Fynbo.

Nordjyske Jernbaner er gået fra at være en lokalt orienteret aktør til en større jernbanevirksomhed, der evner at spille med på den nationale scene. Virksomheden har i de sidste 2-3 år oplevet mere end en fordobling af medarbejderstaben.

Kunderne er tilfredse

Siden Nordjyske Jernbaner overtog regionaldriften fra DSB er antallet af afgange steget med 37 procent. Hver måned transporteres i nærheden af 200.000 passagerer i de blå tog.

- Vi påtager os gerne ansvaret for at få medarbejdere og borgere rundt i regionen, når det foregår på skinner, og vi er blevet taget rigtigt godt imod af de nordjyske passagerer, siger Peter Hvilshøj, direktør hos Nordjyske Jernbaner A/S.

Nordjyske Jernbaner A/S modtager årets initiativpris for den store og aktive rolle, virksomheden spiller i at sikre, at nordjyderne kan komme fra A til B.

- Med omfattende investeringer i både materiel og faciliteter samt fokus på en mere miljøvenlig transport er Nordjyske Jernbaner med til at understøtte den nordjyske erhvervsudvikling. Alle virksomheder er afhængige af, at medarbejderne kan komme frem til arbejdspladsen, og for mange nordjyske medarbejdere er Nordjyske Jernbaner afgørende for, at de kan komme frem til netop deres arbejdsplads, siger Richard Fynbo.

Med DI Vendsyssels initiativpris 2018 er Nordjyske Jernbaner en af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris, som uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2019.

Flere nyheder fra TV2 Nord