Nordjyske kokke udfordrer københavner-kokke i dyst

De fem nordjyske kokke er fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion) Foto: Leerbech Foto: Foto: Leerbech

Der er dømt dobbelt dyst mellem Nordjylland og København, når AaB møder FCK, for samtidig dyster nordjyske kokke mod københavner-kokke.

Når AaB lørdag den 20. august spiller mod FCK i Parken, så er der samtidig en anden dyst Nordjylland vs København, da fem nordjyske restauranter sender deres profiler afsted til en direkte kokke-dyst mod fem af Københavns bedste restauranter.

Det oplyser web-mediet MigogAalborg.dk, som samtidig kan afsløre, at det er Nordjylland, der udfordrer, og derfor skal der dystes på nordjyske råvarer.

De to hold får hver en kurv med nordjyske råvarer, fisk og skaldyr. Derefter skal de på en to og en halv time planlægge og eksekvere fire anretninger til et skarpt dommerpanel. Maden skal laves på den store scene i Kødbyen foran publikum.

Det nordjyske hold består af Mads Hyllested fra Applaus i foråret. Han er tidligere kok på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Med sig har han på holdet stærkt selskab af Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk, Søren Birch fra Fusion, Frederik Martinsen fra Svinkløv Badehotel og Simon Emil Christensen fra Restaurant Fyrklit.

Det københavnske hold består af top-kokke fra restauranterne Søren K, Nimbs Terrasse, AOC, BØF og Clou.

Det såkaldte cook-off afholdes i København i forbindelse med messen Copenhagen Cooking & Food Festival.

Har du et godt tip?