Nordjyske kommuner inspirerer med klimaløsninger

Ni nordjyske projekter er med i en ny publikation om klimaløsninger. Aalborg Kommune er den kommune, der leverer flest løsninger.

Aalborg er med, Hjørring er med, Rebild er med og Frederikshavn er med, når de 100 bedste klimaprojekter bliver præsenteret i en helt ny publikation ved navn Klima100, der udkommer onsdag.

Her bliver grønne ideer og løsninger i de danske kommuner hyldet – og håbet er, at løsningerne kan inspirere andre.

- I en travl kommunal hverdag er det en udfordring at danne sig et overblik over de gode eksempler, man kan blive inspireret af. Med Klima100 ønsker vi at bidrage til vidensdelingen, siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør ved Realdania, der står bag Klima100 sammen med Sustania.

Med fire projekter er Aalborg Kommune den kommune i Nordjylland, der er repræsenteret med flest klimaløsninger. Blandt andet med løsningen ”Grønne Agenter”, hvor aalborgenserne kan blive inspireret til en grønnere hverdag.

Frederikshavn Kommune har længe brystet sig af at være klimakommune, og med projektet ”Energibyen” har de et mål om at gøre kommunen selvforsynende med 100 procent vedvarende energi inden 2030.

Energisuccesen i Frederikshavn er helt afhængig af involvering af borgere og virksomheder, og på en virtuel Energisti kan borgerne blive klogere på energirenoveringer, som kan give besparelser.

- Med grøn omstilling skaber vi noget positivt med fokus på lokale arbejdspladser, samtidig med at vi inspirerer til, opbygger viden om og forbedrer klimaet, siger Birgit Hansen, der er borgmester i Frederikshavn kommune.

Projekter i Klima100

- Aalborg Kommune, Skolebus fyldt med masser af læring om affald

- Aalborg Kommune, Grønne Agenter

- Aalborg Kommune, Åbning af Østerå gennem Aalborg by

- Aalborg Kommune, Den Cirkulære Kommune

- Hjørring Kommune, Sorteringsbillen: rullende udstilling og krea-værksted

- Rebild Kommune, Klima Rebild

- Frederikshavn Kommune, Energibyen

Tværkommunale projekter:
- Brønderslev, Frederikshavn, Jammerbugt, Thisted, Aalborg, Morsø, Rebild, Vesthimmerland,
Læsø, Hjørring og Mariagerfjord kommuner, Energisk Nordjylland

- Thisted, Morsø, Vesthimmerland, Mariagerfjord, Rebild, Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn,
Hjørring, Læsø og Jammerbugt kommuner, MinRejseplan

Seneste nyt

fra Nordjylland