Nordjyske kommuner til kamp mod spritkørsel

Ekstra spritkontroller og spirituskampagne i nordjyske kommuner i juni skal forsøge at nedbringe spritkørsel.

Mange kender til det - de lyse sommeraftener med grill og hygge, hvor vinen smager lidt for godt. Mens vi i juletiden er gode til at huske at planlægge hvem, der kører hjem, når kniber det noget mere i den lune sommertid.

- Alt for mange sætter sig bag rattet med for meget alkohol i blodet, og det betyder desværre for mange alvorlige ulykker på vejene, siger Michelle Laviolette, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Derfor vil Rådet for Sikker Trafik sammen med Trygfonden og 68 af landets kommuner - heriblandt seks nordjyske kommuner - i juni måned minde trafikanterne om at aftale hvem, der kører hjem, inden det er for sent.

- Når først man har åbnet den første flaske, så glemmer mange at holde øje med, hvor meget de har drukket, siger Michelle Laviolette.

I Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Mariagerfjord og Vesthimmerland Kommune vil man de kommende uger kunne se et skilt, der minder trafikanterne om, at de skal huske at aftale, hvordan de kommer sikkert hjem.

Også på 700 busser i hele landet vil der med store typer stå "Hvem kører hjem?"

Derudover sætter politiet ind med ekstra spritkontroller i første og tredje uge af juni.

- Over sommeren sætter vi ekstra ind, da der sker for mange spritulykker, siger Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Færdselssektion.

Fra 2008 til 2012 har 252 mennesker mistet livet og 1435 er blevet kvæstet i ulykker, hvor der har været en spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj involveret.


Seneste nyt

fra Nordjylland