Nordjyske kræftpatienter overvejer ny forening

Kræftens Bekæmpelse er ikke god nok til at vejlede patienter og pårørende. Det mener en række nordjyske kræftpatienter, der nu overvejer at stifte en ny forening, hvor patienterne skal i fokus.

En gruppe nordjyske kræftpatienter er så utilfredse med
Kræftens Bekæmpelse, at de allerede er langt i overvejelserne om
at starte en ny forening. Det erfarer P4 Nordjylland.
Den nye forening skal være langt bedre til at informere om blandt andet behandling i udlandet. En opgave, patienterne og deres pårørende mener, Kræftens Bekæmpelse har svigtet.

- Da jeg ringer til Kræftens Bekæmpelse efter vejledning og råd om behandling i udlandet, får jeg intet svar. De havde godt nok hørt, at der var nogen i Kina, men de kunne ikke anbefale mig at rejse derned, siger kræftpatient Jeanette Thomsen, der netop nu er på vej til Kina for at få behandling.

Hendes mand Kasper Olesen forklarer, at foreningen ikke skal være en konkurrent til Kræftens Bekæmpelse. Den skal supplere på de områder, hvor de mener Kræftens Bekæmpelse ikke slår til - og
det er specielt, når det kommer til patientinformation.

- Det er selvfølgelig for at supplere og få mere fokus på, at det er patienterne der er i fokus. Det formår Kræftens Bekæmpelse ikke i tilstrækkelig grad nu, siger han.

Kræftens Bekæmpelse vil hverken til- eller fraråde danske kræftpatienter at søge behandling i udlandet.
Direktør i Kræftens Bekæmpelse, Arne Rolighed, mener, der skal et samlet informationscenter til, for opgaven med at holde styr på alle behandlingsmuligheder er alt for stor.

- Vi løfter opgaven efter bedste evne. Men det er jo en kæmpe opgave at have overblik over alle behandlingsmuligheder i udlandet. Vi har information og viden på vores hjemmeside, men det er ikke nok, slet ikke når det handler om udlandet, siger han.

Også kritikken om, at Kræftens Bekæmpelse ikke fokuserer nok på patienterne, tager Arne Rolighed til sig.

- Vi kan komme endnu tættere på patienterne, og vi kan i endnu højere grad tage patienternes vinkel, siger han.

Den nye forening vil til at starte med lave en hjemmeside, der skal give kræftpatienter mulighed for at overskue alle de udenlandske behandlingsmuligheder.


Seneste nyt

fra Nordjylland