"Dybt frustrerende": Nordjyske kystfiskere ser bomtrawlere fiske ulovligt - igen

Trods stor mediebevågenhed kan nordjyske kystfiskere nu igen se deres holdandske kolleger fiske med bomtrawl inden for 12-sømilsgrænsen.

- Det er dybt frustrerende. Det sker igen og igen, og der er tilsyneladende ingen konsekvenser eller kontrol.

Sådan lyder det fra Thomas Højrup, der er formand for Thorupstrand Kystfiskerlaug.

Kommentaren falder efter at kystfiskerne fra den lille nordjyske by igen har kunnet konstatere, at hollandske bomtrawlere overtræder reglerne og fisker inden for den usynlige grænse på 12 sømil, der findes langs Danmarks kyster.

Hollænderne må gerne fiske i dansk farvand på grund af EU-regler. Regler der også kommer danske fiskere til gode. Men de må ikke overtræde den usynlige grænse på 12 sømil ud fra kysten - og det gør de, mener man at vide i Thorupstrand.

Helt konkret har Thorupstrand-fiskerne via en online lokationsservice kaldet Vesselfinder kunnet konstatere at to hollandske fartøjer flere gange har fisket på tværs af grænsen. Det skete, ifølge de nordjyske fiskere, senest den 26. marts

Som følge af fiskernes observationer har de nu, via Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri - FSK, anmeldt de hollandske skibe til fiskkerikontrollen. Derudover vil FSK tage sagen op på et møde med fiskeriminister Eva Kjer Hansen 2. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland