Nordjyske læger føler sig hængt ud i medierne

To nordjyske læger føler sig hængt ud af region Hovedstaden i sagen om den nye akuttelefon i København.

To nordjyske læger har blandet sig i debatten om den nye akuttelefon i København. Det er sket i en lukket Facebook gruppe for læger, men de seneste dage er deres beskeder blevet bragt i mange forskellige medier.

Både Mads Søndergaard, læge i Frederikshavn, og hans kollega Morten Krause Nielsen fra Sæby føler sig misbrugt og misforståede af Region Hovedstaden, som har sendt deres indlæg videre til medier og politikere.

- Jeg har ingen intentioner om at opfordre til chikane. På ingen måde, og hvis det kan opfattes sådan, fortryder jeg det bitterligt, siger Mads Søndergaard.

Han havde blandt andet skrevet følgende på Facebook: Husk, alle opkald registreres med nummer. Kun taletidstelefonerne kan ikke spores.

Men han mener, det er taget ud af en kontekst, og at det altså ikke er en opfordring til, at hans kollegaer skal foretage chikaneopkald fra taletidstelefoner.

Hans kollega i Sæby, Morten Krause Nielsen føler sig også hængt ud.

- Jeg er ærligt talt lidt vred over at blive misforstået på den måde af region Hovedstaden, fordi jeg ikke kan se det som andet en bevidst manipulation af min opfordring, siger han.

Morten Krause Nielsen skrev blandt andet følgende på Facebook: Hav et øje på telefonkøen og gå alle på telenenm hvis ventetiden kommer over fem minutter.

Men opfordringen gik ikke på, at hans kollegaer skulle bestorme akutlinjens telefoner. Den var henvendt til hans kollegaer, som passer telefonerne i de andre regioner, som i disse dage sammenlignes med den nye akutlinje i medierne, forklarer han.

I Region Hovedstaden mener man ikke, der er begået fejl. det har været nødvendigt at vise offentligheden, at der bliver udøvet chikane overfor den nye akuttelefon, og de viste eksempler er kun toppen af isbjerget, mener Hjalte Aaberg, regionsdirektør i Region Hovedstaden.

- Vores ærinde er at anskueliggøre, hvad det er, der sker. Også med eksempler så omverdenen kan forstå, hvad vi er udsat for. Det skal ikke skjule, at vi har opstartsproblemer. Men den type adfærd er ikke okay, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland