Nordjyske læger vælger den billige medicin

Foto: Iben Hedemann

I 2010 havde Region Nordjylland landets laveste udgift pr. indbygger til medicin både på sygehusene og ved de praktiserende læger.

Det fine resultat kommer efter en massiv indsats på området i regionen. Overlæge Birgitte Klindt Poulsen mener, at den gode statistik affødes af, at læger i Nordjylland er blevet bedre til at vælge billige alternativer til den dyreste medicin.

Desuden er patenten på flere dyre lægemidler er udløbet, så de nordjyske læger retmæssigt må vælge det billige alternativ. Samtidig er der blandt andet lavet lommefoldere med vejledninger til forskellige medicinske behandlinger.

- De har til formål både at øge kvaliteten af behandlingen og at understøtte et rationelt valg af lægemiddel, siger overlæge Birgitte Klindt Poulsen, der siden 2010 har arbejdet med medicinområdet på Aalborg Sygehus.

Trods den flotte placering i den landsdækkende statistik er udgifterne til medicin i region Nordjylland ellers steget de seneste år. I 2010 brugte Region Nordjylland 394 millioner kroner på sygehusmedicin, som blev købt gennem Amgros, der er regionernes fælles indkøbssystem.

- Tallene viser, at vi kan spare, også selv om medicinen - specielt på kræftområdet - bliver dyrére og dyrere. Det, der betyder noget, er, at vi er blevet bedre til at tage stilling til, hvad vi køber, ligesom regionerne har fået bedre fælles indkøbspolitik, siger Birgitte Klindt Poulsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord