Nordjyske landmænd glade for ny landbrugspakke

Der er stor optimisme at spore hos de nordjyske landmænd efter landbrugspakken i går blev stemt igennem i folketinget. Også selvom der i kølvandet på pakken er fuldt en del drama.

Over 300 nordjyske landmænd mødtes til regionsmøde i Aabybro torsdag aften. Der var glæde at spore hos landmændende efter folketingets vedtagelse af landbrugspakken. Dramaet omkring pakken nåede dog også til regionsmødet.

-Vi kunne godt have været den politiske uro foruden, men det er godt at se, at blå blok trods alt stod ved løftet om stemme landbrugspakken igennem, sagde formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

Aftenens hovedtaler skulle have været Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, men hun måtte melde afbud til mødet på grund af den politiske uro omkring hende og regeringen. Regionsmødet var dog ikke helt uden politisk deltagelse, da Søren Gade kom med på en telefonlinje, hvorfra han kunne tale til forsamlingen. 

-Vi skal fortsat være opmærksomme på det lovarbejde, som politikerne arbejder med på Christiansborg. De seneste to uger har været en af de mest hektiske i min formandstid, men det ændrer ikke på, at vi også er med, når det bliver hverdag igen. Det gør vi blandt andet med at fortsætte vores målearbejde, så vi kan bevise, at vi overholder de vilkår, som vi er blevet pålagt, sagde Carl Chr. Pedersen, Agri Nord.

Mødet var arrangeret af de fire nordjyske organisationer Agri Nord, LandboThy, nf plus og LandboNord. 


Seneste nyt

fra Nordjylland