Nordjyske medico-virksomheder blomstrer op

Virksomheder blomstrer op i kølvandet på grundforskning i sundhedsteknologi på Aalborg Universitet.

Nordjylland oplever i øjeblikket en opblomstring i medico-branchen. Det er virksomheder, der udvikler og sælger medicinsk elektronik. Det der begyndte med forskning på Aalborg Universitet har nu udviklet sig til små medico-virksomheder her i Nordjylland.

- Vi har jo et stort internationalt netværk, og på den måde er vi i stand til at tiltrække investeringer og nye virksomheder i Nordjylland, siger Lars Arendt Nielsen, direktør på Aalborg Universitet.

I Danmark er det oftest de sjællandske børsnoterede medico-virksomheder som Coloplast A/S og Radiometer A/S, der præger billedet af branchen. Men i Nordjylland har Aalborg Universitet i samarbejde med små innovative virksomheder, udviklingsparken NOVI og regionens hospitaler på lidt over 20 år skabt en række unikke højteknologiske produkter, som giver Danmark en førerposition i et nyt globalt marked.

Smerteforskning

Det hele udspringer af grundforskning på Aalborg Universitet. Her er man førende i verden, når det gælder smerteforskning. Man har udviklet apparatur, der kan måle patienters smertetolerance. Patienters reaktion på smerte er interessant for den medicinske behandling af patienter. Ved at måle patienternes reaktion på smerte kan behandlingen tilpasses den enkelte patient.

Derfor valfarter medicinalfirmaer fra hele verden til Aalborg Universitet, hvor smerteforskningscenteret er et af de største centre for smerteforskning.

Nye firmaer i kølvandet.

Målet er også at få skabt arbejdspladser til dem i Nordjylland, der bliver uddannet inden for sundhedsteknologi. Og det ser ud til at lykkedes. Der er startet fire virksomheder, som tager udgangspunkt i grundforskningen på AAU, og med dem er der skabt 40 arbejdspladser i Nordjylland.

-Det er jo fantastisk, at vi kan få forskningen ud i regionen med henblik på at skabe nye virksomheder, siger Lars Arendt Nielsen, direktør på Aalborg Universitet.


Seneste nyt

fra Nordjylland