Nordjyske museer nomineret til museumspris

To ud af de fire nominerede til Den Danske Museumspris ligger i Nordjylland.

Det er Limfjordsmuseet i Løgstør og Lindholm Høje Museet, der er indstillet til den 500.000 kroner store pris, der gives for museumsarbejde, der ligger udover det sædvanlige arbejde.

Nomineringen af Limfjordsmuseet begrundes med den gode formidling af Limfjordens kulturarv og ved et stærkt forskningsmæssigt arbejde. Museumsdirektør Anders Bloksgaard er glad for, at det arbejde nu annerkendes med nomineringen.

- Som et af de statsanerkendte museer med et af de mindste driftsbudgetter i landet har nomineringen en enorm betydning. Ikke kun for Limfjordsmuseet, men også for de mange andre mellemstore museer, der ikke ligger i sværvægterklassen. Den er simpelthen et bevis på, at man med innovation og nytænkning af museumsbegrebet, selvfølgelig tilsat en massiv arbejdsindsats, kan gøre en enorm forskel på det enkelte museum, og oven i købet høste respekt og anerkendelse på nationalt plan.

På Lindholm Høje Museet er museumsdirektør Lars Christian Nørbach også begejstret for nomineringen af museet, der kaldes "en helstøbt og tidssvarende attraktion".

- Vi har i arbejdet med de nye udstillinger på Lindholm Høje Museet bevidst arbejdet med at bibringe den traditionelle oldtidsudstilling nye fortælle- og udstillingstekniske dimensioner - og det glæder mig, at vi med indstillingen til Den Danske Museumspris og de øvrige tilbagemeldinger, vi får, tilsyneladende har ramt rigtigt.

De øvrige nominerede museer er Østsjællands Museum og Den Gamle By i Århus. Uddeling af prisen foregår på Statens Museum for Kunst mandag den 18. maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland