Nordjyske plejehjem skal demenssikres

Efter endnu et tilfælde hvor en dement plejehjemsbeboer er forsvundet fra et nordjysk plejehjem, skal der nu kigges på, hvad der kan gøres for at stoppe den uheldige udvikling.

For anden gang på mindre end tre måneder er en dement beboer forsvundet fra et nordjysk plejehjem. I juni drejede det sig om en dement mand fra Mou Plejecenter, der senere blev fundet død. Fredag aften var det så en en 82-årig dement kvinde, der blev meldt savnet, men som blev fundet igen i god behold lørdag formiddag.

For at undgå flere lignende sager vil Ældre Sagen nu have demenssikret landets plejehjem.

- Demenssikring er jo faktisk forskellen på liv og død for de demente. Sidste år var der 11, der omkom, fordi de gik ud fra et plejecenter og ikke kom tilbage, siger chefkonsulent hos Ældre Sagen, Magrethe Kahler.

Demenssikring fungerer ved, at der bliver givet besked til plejehjemmenes personale, når en beboer er ved at forlade plejehjemmets område.

Rådmand for Ældre- og Handicap området ved Aalborg Kommune, Thomas Krarup (Kons.), er enig i, at plejecentrene i kommunen kunne have gavn af flere muligheder for at håndtere de ældre.

- Jeg kan godt se nogle fordele i, at vi som kommune får nogle udvidede muligheder, for jeg kender godt mine medarbejderes frustration over, at man på grund af begrænsede ressourcer oplever situationer, hvor beboere forsvinder, siger han.

Thomas Krarup har nu tænkt sig at kontakte ministeren.

- Der er altid brug for, at lovgivningen bliver kigget efter. Derfor vil jeg nu skrive et brev til Ældre- og Sundhedsministeren og spørge, om det er det rigtige, at vi har den her meget stramme lovgivning i forhold til, hvor mange muligheder man har som ældreplejer.


Seneste nyt

fra Nordjylland