Nordjyske pølser sælges i Kina

Foto: Torben Lykke Larsen

Gøl Pølser kunne fredag fejre virksomhedens 80-års jubilæum med en historisk eksportaftale, som betyder at den nordjyske pølseproducent kan eksportere pølser til Kina.

Det blev en lidt bedre 80-års fødselsdag end ventet for Gøl Pølser. Fredag fejrede virksomheden, som i dag er en del af Tulip-koncernen, at den for 80 år siden blev grundlagt på Gjøl.

Der er sket meget siden da, og grundlægger Jørgen B. Jensen, som ville have fyldt 101 år fredag, havde set med glæde på dagen, som bød på en historisk eksportaftale med Kina.

- Jeg er da sikker på, at han ville være stolt over, at den virksomhed han var med til at grundlægge, i dag er en af de tre eneste virksomheder i verden, der må eksportere forædlede kødprodukter til Kina, siger Tulips kommunikationschef Rune Jungberg Pedersen.

Det har indtil i dag været nærmest umuligt for udenlandske fødevareproducenter at komme ind på det kinesiske marked på for forarbejdede kødprodukter, men den høje danske fødevaresikkerhed betyder, at kineserne fremover kan sætte tænderne i Gøl-pølser.

- Det bliver dejligt. Jeg kan i hvert fald ikke vente med at komme ned og se de kinesiske supermarkeder fyldt med pølser herfra, siger Rune Jungberg Pedersen.

Om kineserne kan lide den nordjyske pølse vil tiden vise, men Kina ventes at købe danske pølser for 250 millioner kroner. Dermed vil der blive travlt på pølsefabrikken i Svenstrup, så fredag havde medarbejderne ikke tid til at holde fri for at fejre fødselsdagen.

Flere nyheder fra TV2 Nord