Nordjyske ryttere er med i Nordeuropas største teatershow

Fire nordjyske jagtriddere har fået en noget anderledes opgave i maj og juni. De er statister på den stort opførte forestilling Kong Arthur i Aarhus.

Tirsdag aften var der premiere i Aarhus på forestillingen "Kong Arthur", der bliver spillet udendørs på Moesgaard Museum. Forestillingen er den største i Nordeuropa, og 100 statister er med. Heraf fire nordjyske jagtryttere, som er aktive i Jydsk Jagtrideklub.

Kim Schewings hest er en 16-årig valak, der har gået jagt i 10 år. 
Kim Schewings hest er en 16-årig valak, der har gået jagt i 10 år. 
Foto: Mogens Jørgensen

Seks gange i løbet af forestillingen galopperer rytterne fra Jydsk Jagtrideklub ind på scenen iført skinnende kapper. De spiller rollerne som ridderne om det runde bord

- Det er fantastisk, det er rigtig, rigtig skægt. Samtidig er det også lidt hårdt, for vi er jo en del i Aarhus, så vi har mange kilometer at køre, og vi har også et arbejde, vi skal passe ved siden af, siger Kim Schewing, der er formand for Jydsk Jagtrideklub.

Heste i rampelyset

Til daglig bor han i Als, og han er ikke vant til at spille teater, men Det Kongelige Teater rettede henvendelse til ham, fordi de manglede nogle erfarne ryttere og heste, der kunne klare lidt af hvert:

- Forestillingen kræver, at man har nogle heste, der kan gå igennem ild og vand. Dermed ikke sagt, at de ikke også kan svigte, men de er rimelig stabile, fortæller Kim Schewing.

"Kong Arthur" på Moesgaard Museum er Nordeuropas største teaterforestilling.
"Kong Arthur" på Moesgaard Museum er Nordeuropas største teaterforestilling.
Foto: Mogens Jørgensen

Teaterforestillingen om Kong Arthur byder på eksplosioner, ild, lysshow og 100 statister. Derfor er det også nogle helt andre omgivelser, end hestene er vant til:

- Det er selvfølgelig en kæmpe udfordring for hestene at skulle være i rampelyset, men i og med, at det er jagtheste, så er de vant til lidt af hvert. Og de klarer det super fantastisk og bedre, end vi havde forventet. Selvfølgelig er der brag og lys og lyde, men det er gået over alt forventning, siger Kim Schewing.

Udover Kim Schewing fra Als i Østhimmerland deltager ryttere fra Løgstør, Sæby og Hjørring. De har øvet sig på stykket de sidste 6 uger, og forestillingen spiller indtil slutningen af juni. 

Se interview med Kim Schewing, formand for Jydsk Jagtrideklub, inden premieren på forestillingen. 

Seneste nyt

fra Nordjylland