Nordjyske skoler hængt fejlagtigt ud

Ved en fejl er Ankermedets Skole i Skagen og Hanstholm Skole havnet på Undervisningsministeriets negativ-liste. Nu trækker ministeriet listen tilbage.

For en uge siden blev Ankermedets Skole (der nu hedder Skagen Skole) samt Hanstholm Skole udpeget som nogle af landets dårligste skoler af Børne- og Undervisningsministeriet.

Nu trækker ministeriet listen tilbage, og fremover vil den slags oplysninger ikke blive offentliggjort, siger Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S).

Den 25. september offentliggjorde Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens sin seneste screening af de faglige resultater for alle folkeskoler - og navnene på de skoler, som er særligt fagligt udfordrede. Efterfølgende fandt styrelsen ud af, at der var fejl i talgrundlaget for rapporten. I første omgang viste nye beregninger, at fire ud af de 17 skoler var havnet på listen ved en fejl. Senere har det vist sig, at det samlede datagrundlag, som screeningerne er foretaget på baggrund af, ikke har været retvisende.

Ankermedets Skole og Hanstholm Skole var på listen, fordi eleverne ifølge de fejlagtige tal ikke fik så gode karakterer, som de burde set i forhold til deres socioøkonomiske baggrund. Men listen var altså fuld af fejl, og derfor trækkes den nu tilbage. Derudover er det slut med offentliggørelser af lignende lister i fremtiden.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) har sendt en undskyldning til samtlige skoler.


Seneste nyt

fra Nordjylland