Nordjyske soldater redder videnskabsmand.

Da en videnskabelig ekspedition, der holder til 1000 kilometer inde på indlandsisen i Grønland, pludseligt manglede en af deres forskere, rekvirerede de assistance fra det danske forsvar.

Forsvaret sendte et Challenger-fly fra Flyvestation Aalborg af sted mod lejren "Greenland Summit Camp", der ligger midt på indlandsisen i godt tre kilometers højde.
Da flyet ankom, gik den nordjyske besætning straks i gang med at lede efter den forsvundne videnskabsmand, med flyets særlige jordovervågningsradar og de termiske kameraer flyet råder over.
Videnskabsmanden havde været væk i snestormen med temperaturer under minus fyrre grader i 72 timer, da det lykkedes for de nordjyske soldater at finde både ham og hans snescooter.
Det nordjyske Challengerfly rekvirerede hjælp fra et redningshold, der samlede den stærkt forkomne forsker op og bragte ham til sygehuset i Nuuk, hvor lægerne netop nu behandler ham for følgerne af det ufrivillige ophold i det arktiske klima.
Presseofficeren ved Flyvertaktisk Kommando Morten V. Jensen betegner det som intet mindre end et mirakel, at forskeren overlevede de tre døgn alene på isen.
Challengerflyet med besætningen forventes at lande på Flyvestation Aalborg klokken 17 søndag efter redningsaktionen.


Seneste nyt

fra Nordjylland