Nordjyske Superliga-rivaler tørster efter sejr

Der er nordjysk lokalopgør i Superligaen igen på søndag. I sidste runde mødte Hobro IK oprykkerne fra Vendsyssel FF, og i denne weekend er det så AaB, Hobro står over for i en kamp, hvor begge mandskaber tørster efter en sejr.

Hobro-træner Allan Kuhn skal have de sidste taktiske detajler på plads før søndagens kamp. Opgøret er Kuhns første møde med AaB, siden han var assistenttræner i klubben.

- Det er en superfed kamp for Hobro og også for mig personligt. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde mine gamle venner, så vi ser frem til, at der forhåbentlig kommer en masse tilskuere, og at vi får et godt resultat til Hobro, siger Allan Kuhn, cheftræner i Hobro IK.

På træningsbanen i Aalborg trodser spillerne regn og rusk for at blive klar til lokalopgøret. AaB er ligesom Hobro uden sejr i de seneste fire Superliga-kampe.

- Vi er selv lidt skuffede over, at vi ikke har fået nogle sejre i den periode, men omvendt kan vi se på Superligaen og de kampe, der bliver spillet, at de fleste af kampene er tætte, siger AaB's cheftræner Morten Wieghorst.

- Kampe mod Hobro er aldrig nemme

Hobro har kun vundet en enkelt kamp i denne sæson og ligger på sidstepladsen i Superligaen. AaB fik en rigtig god start og ligger nummer tre, så bedømt ud fra tabellen står gæsterne med de bedste kort på hånden i søndagens opgør.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Kampe mod Hobro er aldrig nemme, men når det er sagt, så går vi ind til kampen med en tro på, at vi kan vinde den. Vi skal til at vinde, siger Morten Wieghorst.

- Det er ikke en kamp, vi er favoritter i. Det er vi godt klar over, men det skal være svært at komme til DS Arena, og det skal det også være på søndag, siger Allan Kuhn.

Ufarlig offensiv mod hullet defensiv

Hobro-målmand Jesper Rask er den keeper, der har hentet bolden ud af eget net flest gange i Superligaen i denne sæson. Hobro har lukket 19 mål ind i sæsonens første ni kampe. AaB har til gengæld haft svært ved at finde vej til nettet. De har kun scoret otte mål i ni kampe.

- Der er to hold, der har scoret forholdsvis mange mål, og det er FC Midtjylland og FC København. Resten har jo ikke scoret så mange mål, og vi er et af de hold, siger Morten Wieghorst.

Hobro er det hold, der har lukket klart flest mål ind. Gør det dem til en drømmemodstander for jer?

- Nej. Man skal passe på med at sige sådan noget inden en kamp, lyder det fra AaB-træneren.

Hobros cheftræner Allan Kuhn glæder sig over, at klubben har fået stabiliseret defensiven i de seneste kampe, hvor holdet har lukket et enkelt mål ind i begge kampe mod SønderjyskE og Vendsyssel FF. AaB's manglende evne til at score giver ikke Allan Kuhn ekstra ro i maven.

- Jeg ved ikke, om de er en ønskemodstander. De er også enormt svære at score imod, og de ligger nummer tre i Superligaen og har gjort det rigtig godt, men jeg glæder mig meget til, at de kommer herned på søndag. Så skal vi se et tændt Hobro-hold, siger Hobro-træneren.


Seneste nyt

fra Nordjylland