Nordjyske sygeplejesker tager nu sagen i egen hånd

Sygeplejerskerne vil selv forsøge at finde en løsning på presset på arbejdspladsen og komme i dialog med politikerne, så patientsikkerheden ikke længere er i fare.

De nordjyske sygeplejersker er trætte af, at de ikke har tid til patienterne, og de er tvunget til at gå på kompromis med deres arbejde. Derfor har fire tillidsrepræsentanter fra Thisted Kommune, Morsø Kommune og Mariagerfjord Kommune besluttet at afholde et stormøde for alle nordjyske sygeplejersker.

Sygeplejersker på flere sygehusafdelinger går med en frygt for, at bare en fejl vil koste patienterne livet.

- Vi mærker også følgerne af lægemangel og arbejdspres i sekundær sektor i Nordjylland. Patienterne kommer hurtigere hjem, de er ikke behandlet færdigt, og der er rygende travlt på hospitalerne. Så hvordan kan vi udvikle et samarbejde til borgerens bedste, spørger Marianne Markussen, der er tillidsrepræsentant i Morsø Kommune. 

Lone Vernegren er sygeplejerske på Regionhospital Nordjylland, hvor hun tager imod patienter på operationsstuerne. Hun er en af de sygeplejersker, der har tid til sine patienter, men hun kan mærke, at afdelingerne er pressede. 

- Jeg kommer rundt på de andre afdelinger og lægger blandt andet drop, og der kan jeg se, at de har rigtig travlt, siger Lone Vernegren. 

- Det kræver rigtig meget at bevare overblikket, når opgaverne hober sig op, og man hele tiden skal prioritere og vælge: Skal jeg give Hr. Hansen noget at drikke? eller give Fru Jensen medicin?  Man har hele tiden pres på og når ikke at få sin frokost. Det kan da være svært, siger Lone Vernegren. 

Det er problematikker som dem Lone Vernegren nævner, som de fire tillidsrepræsentanter gerne vil undgå, og det skal sygeplejerskerne selv være med til for konskvenserne kan være alvorlige.

- Man kan jo komme til at begå en fejl, hvis man har for meget om ørene – det kan jo komme til at gå udover patienten, hvis man ikke lige får tænkt sig om, siger Lone Vernegren til TV2 Nord. 

Sygeplejerskerne skal sammen samle forslag ind, der skal bearbejdes, og derefter vil de blive bragt videre til embedsmænd og politikere. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland