Nordjyske unge: Nej tak til hammer og mejsel

Et liv med hammer og mejsel er ikke lige så tiltrækkende som et studieliv i byen - flere og flere unge vælger erhvervsuddannelserne fra.

Elever i 9. og 10. klasse vælger i stadig større grad erhvervsuddannelserne fra til fordel for gymnasiet. Sådan er det også i 9. C på Vodskov Skole, hvor kun fem ud af 16 elever drømmer om en erhvervsuddannelse.

- Hvis man ikke tænker, at man kan klare gymnasiet, så har man dannet sig et indtryk af, at det kan være lettere at tage en erhvervsuddannelse, siger Sofie Søgaard, der går i 9. klasse på Vodskov Skole.

 

Gymnasiet hitter, mens en hammer og mejsel er mindre tiltrækkende for de unge.

 9. C passer godt på statistikken. Tal fra Undervisningsministeriet viser, at flere unge nordjyder ikke vælger en erhvervsuddannelse. I landsdelen vælger 72 procent af 9. og 10. klasses elever en gymnasieuddannelse, mens kun 22 procent vil på en erhvervsuddannelse.

 

På Vodskov Skole vil de gerne have eleverne til at søge bredt. Skolen har kontakt til det lokale erhvervsliv for at give eleverne et bedre indblik i den verden.

- Vi samarbejder med de lokale banker og med en mekaniker. Vi har også elever i praktikforløb, fortæller skoleleder på Vodskov Skole, Kim Malthe Skinbjerg.


Seneste nyt

fra Nordjylland