Nordjyske V-profiler uenige om ny gruppeledelse

I Nordjylland vækker fravalget af Inger Støjberg i Venstres ledelse kritik fra flere sider.

- Det er møgirriterende for at sige det ligeud.

Sådan lyder den kontante udmelding fra den nordjyske Venstre-politiker Birgitte Josefsen, der tidligere har siddet i Folketinget. Hun er skuffet over den nye ledelse i Venstres folketingsgruppe og i særdeleshed fravalget af Inger Støjberg.

- Der skulle have været plads til Inger Støjberg i ledelsen. Hun har en politisk linje, der favner en stor procentdel af Venstres medlemmer og befolkningen som helhed. Derudover bygger hun bro til både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Jeg mener, at hun er den, der kan forstærke alliancer og samle den borgerlige fløj mod næste valg, siger Birgitte Josefsen.

Venstres folketingsgruppe mødtes mandag for at konstituere den nye ledelse. Her blev Kristian Jensen valgt som gruppeformand, Jakob Ellemann-Jensen blev valgt som politisk ordfører, og Sophie Løhde overtager posten som gruppenæstformand.

Demokratiets spilleregler

Inger Støjberg stillede også op til posten som gruppenæstformand, men her fik Sophie Løhde flertal blandt Venstres folketingsmedlemmer. En af dem, der er tilfreds med den nye ledelse er det nordjyske folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen:

- Det er så vidt tilfredsstillende. Vi har fået en erfaren gruppeformand og en erfaren herre som politisk ordfører. At der blev valg på en enkelt post ser jeg som et sundhedstegn. Vi er jo et liberalt parti, siger Preben Bang Henriksen, Venstre. 

Han giver ikke meget for sine partifællers kritik i forhold til den nye ledelse:

- Det er demokratiets spilleregler. Sådan er det som politiker, siger Preben Bang Henriksen.

quote Der skulle have været plads til Inger Støjberg i ledelsen. Hun har en politisk linje, der favner en stor procentdel af Venstres medlemmer og befolkningen som helhed.

Birgitte Josefsen, nordjysk V-politiker

28.429 personlige stemmer

Til folketingsvalget i juni fik Inger Støjberg 28.420 personlige stemmer. Hun var dermed den Venstre-politiker, der fik næstflest stemmer, kun overgået af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Derfor overrasker det den nordjyske EU-politiker og tidligere gruppeformand i Venstre, Søren Gade, at Inger Støjberg ikke fik en plads i folketingsgruppens ledelse:

- Den fløj og Ingers holdninger har stor rod hos befolkningen. Der er mange, der er bekymret for indvandring. Jeg er bekymret for, hvem der nu skal repræsentere de synspunkter, der har været skyld i, at så mange mennesker er vendt tilbage til Venstre ved sidste folketingsvalg, siger Søren Gade.

 

Det er en bekymring, som tidligere folketingsmedlem Birgitte Josefsen også deler. Hun er bekymret for, at et fravalg af Inger Støjberg vil skabe splittelse i blå blok:

- Man skal samle hele den borgerlige opposition mod næste valg. Her kan det få stor betydning, hvis ikke Inger Støjbergs politiske linje bliver integreret. Jeg tror også, det kan betyde, at Venstre kommer til at tabe vælgere til næste valg, siger Birgitte Josefsen. 

Støjberg takker for støtten på Facebook

Ingen Støjberg selv har ikke i medierne kommenteret på det nederlag hun led i afstemningen mod Sophie Løhde, men på sin Facebook-profil har hun tirsdag eftermiddag sat ord på, hvordan hun har det efter at Folketingsgruppen havde vraget hende som gruppenæstformand.

- Tingene er, som de er, og I ved, hvor jeg står, og hvad jeg mener - og det ændres der ikke på, skriver den tidligere Udlændinge- og Integrationsminister på det sociale medie med henvisning til sin markante position på udlændinge- og værdipolitikken.

Derudover takker hun i sit opslag på Facebook de mange, der har sendt opbakkende beskeder gennem det sidste døgn. Hun slutter sit opslag af med at love, at hun vil kæmpe videre "for det, jeg står for."

- Det forventer de 28.420 danskere, som stemte personligt på mig ved valget, og de er ærligt talt det vigtigste for mig.

Se hele Inger Støjbergs Facebook-opslag herunder:

Torsdag den 8. august til lørdag den 10. august mødes Venstre igen til partiets sommergruppemøde. Her skal partiets ordførerskaber fordeles.


Seneste nyt

fra Nordjylland