Nordjyske værksteder lokker nordmænd til

De nordjyske værksteder tiltrækker masser af nordmænd, som kan spare tusindvis af kroner ved at få bilen fikset i Danmark. De sparede penge lægger nordmændene så i de nordjyske forretninger.

Der ruller ofte norske biler ind på de nordjyske autoværksteder, for det er nemlig så billigt at sende bilen på værksted i Danmark, at nordmændene gerne tager turen sydpå.

- Vi har vel cirka en norsk kunde per dag, fortæller Hejne Jensen, der er direktør for autoværkstedet Brødrene Møll i Hjørring.

Nordmændene kan spare op til 40 procent ved at få bilen repareret eller serviceret i Danmark, og da den gennemsnitlige norske bil både er større og dyrere end de fleste af de biler, der ellers kører rundt på de danske veje, kan der være mange penge at spare ved at tage turen over Skagerrak.

- Hvis man kan spare nogle tusinde kroner, så synes jeg, det er ganske okay, siger Bodil Stensrud fra Kristiansand, som netop har indleveret sin store Audi til et serviceeftersyn.

Penge sparet er som bekendt penge tjent, og nordmændene har ikke lyst til at rejse hjem igen med pengene brændende i lommen. Derfor lejer de ofte lånebiler på autoværkstederne, så de kan komme rundt i de nordjyske byer, mens mekanikerne arbejder på deres egen bil.

Bodil Stensrud og hendes mand Morten er ingen undtagelse. De har lejet en lånebil og tager på indkøb i Hjørring.

- Vi bruger de penge, vi sparer på bilen, så nu skal vi ud at shoppe lidt, siger Bodil Stensrud.

Nordmændene er glade for at spare nogle værkstedskroner, de nordjyske værksteder er meget tilfredse med at få lidt ekstra kunder i forretningen og de forretningsdrivende i Hjørring by jubler også.

- De udnytter vores shoppingmuligheder, både vores center, vores gågade, vores supermarkeder og også vores A-Z. De lejer jo typisk en bil, og så kører de rundt og handler ind, siger Allan Sørensen, handelschef i Hjørring Handel.

Flere nordjyske værksteder er begyndt at målrette deres forretning mod nordmændene. I Hjørring er en række autoværksteder gået sammen om at lave hjemmesiden bilreparasjon.dk, hvor de reklamerer på norsk og fortæller, hvor meget der kan spares ved at vælge et dansk værksted frem for et norsk.

- De kommer ind ad den vej, og de kommer selvfølgelig også ind via vores egen hjemmeside, siger Hejne Jensen, som ikke mener, at Brødrene Møll udelukkende kan leve af de norske kunder, men siger, at "nordmændene er et ganske godt supplement til forretningen."


Seneste nyt

fra Nordjylland