NORDJYSKE vinder regional journalistpris

To journalister fra NORDJYSKE Medier vandt journalistprisen "Maren-prisen" for deres artikel serie "Syg i job".

Dansk Journalistforbunds nordjyske kreds uddelte fredag aften Maren-prisen til journalisterne Caspar Birk og Lars Teilmann fra NORDJYSKE Medier. De vandt prisen for deres artikel serie ”Syg i job”, der handler om syge og handicappede borgere, der var kommet i klemme i den nyeste reform af førtidspension.

I alt 13 journalistiske projekter var indstillet til prisen. Fredag blev fire af disse nomineret. Heraf var Marie Bergmann fra DR Nordjylland nomineret for at have bragt historier om kvinder, der har fået lungehindekræft, fordi deres mænd har arbejdet med asbest.

Det tredje hold af nominerede var Mette Svenningsen, Niels Gorm og Per Frank Paulsen fra TV2 Nord. De var nomineret for deres dokumentar om Scaninavian Star katestrofen 25 år efter. En dokumentar, du kan se her.

Fjerde nominerede er Anders Sønderup fra NORDJYSKE Medier, der var nomineret for sin evne til at fortælle, skrive og formidle, gerne med egne oplevelser som motor og drivkraft i fortællingen 

Maren-prisen uddeles af kreds 6 i Dansk Journalistforbund og er opkaldt efter ”Maren i Kæret” – et udtryk, der bruges om den almindelige læser, lytter eller seer.

Prisen, der består en glasstatuette og en check på 1500 kroner, uddeles hvert år til en eller flere nordjyske journalister, der fortjener et skulderklap af kollegaerne. I år blev prisen uddelt i Odd Fellow Palæet på Boulevarden i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland