Nordjyske virksomheder afdæmpede optimister

Godt og vel hver anden nordjyske virksomhed tror på fremgang i omsætningen i 2011, men 24 procent mener samtidig, at beskæftigelsen vil falde, viser ny regional analyse fra Dansk Erhverv.

Den tunge krisestemning er afløst af en lettere skeptisk optimisme blandt de nordjyske virksomheder. Det viser en ny medlemsundersøgelse, som erhvervsorganisationen Dansk Erhverv har gennemført.

Ifølge undersøgelsen tror 51 procent af virksomhederne i Region Nordjylland således på, at omsætningen i 2011 vil blive højere end i 2010.

- De nordjyske virksomheder er - belært af krisen - forsigtige optimister. De er meget tæt på at nå det økonomiske vendepunkt, som nogle af de andre regioner har passeret, men selvom der er et lille stykke vej endnu, synes jeg, nordjyderne skal glæde sig over, at det går den rigtige vej, siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.
På beskæftigelsessiden ser det til gengæld skidt ud i det nordjyske. 24 procent af Nordjyllands virksomheder forventer tilbagegang for beskæftigelsen, mens kun 17 procent venter fremgang. Dermed hører Nordjylland - sammen med Midtjylland - til blandt de to regioner, der forventer et fald i beskæftigelsen.

- Det er rigtig positivt, at virksomhederne forventer vækst i omsætningen, men desværre bliver der indledningsvis tale om en jobløs vækst. Det er helt normalt, at et gryende opsving viser sig tidligt i omsætningen og først senere slår igennem på beskæftigelsen, så borgerne i Nordjylland skal ikke være bekymrede - arbejdspladserne skal nok dukke op, selvom det bliver med en vis forsinkelse, siger Niels Milling.


Seneste nyt

fra Nordjylland