Nordjyske virksomheder forventer ikke for meget

Foto: Nationalbanken

Forventningerne til det kommende års omsætning er præget af realisme hos de nordjyske virksomheder.

Meget peger på fremgang i økonomien, men det får ikke de nordjyske virksomheder til at skrue forventningerne for meget op.

36 procent af virksomhederne forventer en øget omsætning inden for det næste år, 44 procent forventer en stabil omsætning mens 19 procent forventer et fald. Det viser en ny konjunkturmåling fra Dansk Erhverv.

Dermed er Region Nordjylland den mest forsigtige region i landet til at tolke på den fremgang, dansk økonomi i øjeblikket oplever.

- De nordjyske virksomheder har, af de seneste års erfaring, en meget realistisk indstilling til følgerne af den udvikling, vi i øjeblikket ser i dansk økonomi, siger Per Thye Rasmussen, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Han fortæller, at virksomhederne fortsat kæmper med rammevilkår, der er med til at udfordre konkurrenceevnen.

- For at de nordjyske virksomheder for alvor skal begynde at tro på en omsætningsvækst og have mod på at investere kræver det, at de rette betingelser for at kunne drive virksomhed er til stede regionalt, siger han.

Den økonomiske fremgang får ikke særlig stor betydning for antallet af nordjyske arbejdspladser.

67 procent af de nordjyske virksomheder forventer at fastholde antallet af medarbejdere det næste år, 17 procent forventer at ansætte flere mens 17 procent forventer at skære i medarbejderne.

Flere nyheder fra TV2 Nord