Nordjyske virksomheder skal hjælpes til udlandet

01:42

Udenrigsminister Lene Espersen var en af dem, der gik på talerstolen ved dagens konference. Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Torsdag blev et af de største nordjyske vækstprogrammer nogensinde skudt i gang. 112 millioner kroner er smidt i puljen, der skal hjælpe de virksomheder fra det nordlige Danmark ud på det internationale marked.

Ved en konference i Aalborg torsdag blev det nye nordjyske vækstprogram skudt i gang. Målsætningen er simpel; Nordjyske virksomheder skal være mere globale.

- Hvis de nordjyske virksomheder skal kunne klare sig i den internationale konkurrence, så har de simpelthen brug for at vokse, de har brug for vækst, og en af de allerbedste måder at gøre det på, er ved at begynde at sælge varer til de markeder, hvor der er høje vækstrater, siger Udenrigsminister Lene Espersen til TV2/Nord.  

I alt 1.000 virksomheder forventes at tage del i globaliseringsprojektet. EU finansierer halvdelen af projektet, mens den anden halvdel skal komme fra virksomhederne selv. Det er primært de små - og mellemstore virksomheder, der nu skal lokkes udenlands.  

- Det, de kan få her, er rådgivning og hjælp til at komme af sted ud på de store markeder, enten i form af delegationsrejser eller simpelthen med konkret hjælp til at finde ud af, hvor der er mulighed for at afsætte nogle af deres varer, siger formand for Vækstforum, Ulla Astman.

Projektet, der meget passende er blevet dødt GLOBAL, løber frem til 2013; 

- Jeg regner med, at det her helt klart vil resultere i flere nordjyske virksomheder, flere arbejdspladser i de nordjyske virksomheder, og ikke mindst fastholdende arbejdspladser. Det er mindst ligeså vigtigt i den situation vi er i i øjeblikket, siger Ulla Astman.

125 virksomheder var repræsenteret ved dagens konference. 

Flere nyheder fra TV2 Nord