Nordjyske virksomheder tænker mindst sundt

De nordjyske arbejdsgivere sakker bagud på sundhedsfronten. Kun halvt så mange procent af nordjyder får sunde frynsegoder af arbejdspladsen i forhold til københavnere.

De københavnske virksomheder bekymrer sig mest om de ansattes sundhed. Ifølge HK/Privat er 82 pct. af hovedstadens virksomheder sundhedsfremmende.

For de sundhedsinteresserede er hovedstadsområdet det bedste sted i Danmark at blive ansat. Her er sandsynligheden for, at du ender på en virksomhed, der bekymrer sig om medarbejdernes sundhed, nemlig størst. En ny undersøgelse fra HK/Privat, opdelt efter regioner, viser, at 82 procent af de adspurgte i hovedstadsområdet svarer, at der er sundhedsfremmende tiltag på deres arbejdsplads.

Tiltagene spreder sig fra fitnessordning, sund mad i kantinen og lignende.

I den anden ende af skalaen ligger Nordjyllands virksomheder, der ifølge undersøgelsen er Danmarks mest usunde, og hvor 42 pct. har sundhedsordninger på deres arbejdsplads. HK/Privat vrderer, at undhedsordningerne er kommet for at blive, og at det nu handler om at finde balancen.

- Jeg tror, at det handler meget om, hvor der er flest store virksomheder. Det er meget udbredt blandt store arbejdspladser, at man tænker på medarbejdernes sundhed. Mange af de små virksomheder er ikke kommet med på vognen endnu, men det kommer de. Der er ingen tvivl om, at medarbejdernes sundhed bliver et større og større fokusområde for virksomhederne. Og i dag forventer vi nærmest, at virksomheden tilbyder en eller form for sundhedsordning, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat Svend-Erik Hermansen.

Topscorerne inden for sundhedsordninger er gratis frugt, sund kantine, tilskud til motionscenter og massageordninger, viser undersøgelsen der er foretaget blandt 797 medlemmer af HK/Privat af Capacent Epinion.

HK/Privat ser positivt på de sunde initiativer, men understreger, at tiltagene aldrig må blive andet og mere end et tilbud til medarbejderne.

- Vi holder meget øje med, at den slags ordninger skal være frivillige - der må ikke være pres fra ledelsen om, at man skal deltage i et fitnessprogram, vægtkontrol eller lignende. Der trækker vi grænsen, siger Svend-Erik Hermansen.

Den næstsundeste region i Danmark er Sjælland, hvor 76 procent hver dag kan møde op på en arbejdsplads med sundhedsordninger, og for hele landet gælder, at 67 procent af de adspurgte arbejder på sundhedsfremmende virksomheder.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland