Nordliv: Inkarneret mølbo storhitter med Klitmøller-tøj

I mandagens udgave af Nordliv kan du se et indslag med Robert Sand, der har gjort Klitmøller til et kæmpe brand med sin succesrige tøjkollektion.

Robert Sand er så indfødt i Klitmøller, som man kan blive. Hans oldefar og farfar var fiskere, hans far sømand, og han har selv en baggrund som surfer. 

- Jeg er det, man kalder en rigtig mølbo. Jeg er født i byen, og det er også her, hele min familie er fra, siger Robert Sand.

Mølboen har kun en studentereksamen som højeste uddannelsestrin, men er gået fuldtid med sin tøjkollektion, Klitmøller Collective, som storsælger i både ind- og udland.

- At jeg begyndte at producere tøj, udspringer af et ønske og en lyst til at blive her i området. At få bygget en stige til en karriere, jeg føler, indeholder nogle ting, der er vigtige for mig, siger Robert Sand.

Han vil gerne have, at Klitmøller-identiteten skinner igennem i tøjet. Derfor sælger de blandt andet en masse striktrøjer.

- Strik er en del af den arv og historie, som kommer fra Klitmøller, da fiskerne har brugt det igennem århundrede. Og så bruger vi mange af de farver, der findes i havet og i himlen, siger Robert Sand.

Udlandet og turisterne er vilde med den Klitmøllerske identitet, og Robert Sand har både en succesrig webshop og aftaler med cirka 80 butikker, der sælger tøjet i både Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz og Sverige. 

Du kan se indslaget med Robert Sand mandag aften klokken 19.50 i Nordliv og efterfølgende på Nordslivs side på linket her


Seneste nyt

fra Nordjylland