Nordmænd køber billige sommerhuse

01:52

Stein Naustvik og Elisabeth Skippervold er en af de mange nordmænd, der er i fremtiden vil holde deres ferier i Nordjylland. Foto: Torben Hedemose

1 af 2

Det er inden for de seneste par år blevet nemmere for udlændinge at købe ejendom i Danmark. Og samtidig er prisen på sommerhuse faldet markant. Det udnytter vores rige, norske naboer, der køber flere og flere ferieboliger i Nordjylland.

I fremtiden kan der meget vel blive snakket en del mere norsk i de nordjyske feriehusområder end tilfældet er nu. Ejendomsmæglerne melder nemlig om en fordobling af salg af sommerhuse til nordmænd i forhold til for bare få år siden.

- Vi kan sagtens mærke en stigning. Både i antal henvendelser, men også i salg. I år har vi, EDC i Lønstrup, Løkken og Blokhus, solgt 12-13 sommerhuse til nordmænd, og vi er meget tæt på fire mere, siger afdelingsleder i EDC Danebo, Lønstrup Michael Stilling til TV2/Nord.

Udover at ejendomsmæglerne får flere norske henvendelser, så er det også blevet nemmere at sælge til vores nordlige naboer. For selvom man skal have særlig tilladelse fra Justitsministeriet for at købe ejendom i Danmark, så er kravene knap så hårde som tidligere.

- Nogle af de dispensationer, nordmænd har fået på det seneste, ville ikke været gået i gennem for bare 3-4 år siden. Så ja, jeg mener, kravene er blevet lempet, siger ejendomsmægler Michael Stilling.

Én af de nordmænd, der følger dillen og køber billige sommerhuse i Nordjylland er Stein Naustvik og hans kone Elisabeth Skippervold. De købte sommerhus i Gl. Skagen i august. Og siden da har de været her stort set hver eneste weekend.

- Der er en helhed i Danmark. Der er billige priser, god mad og masser af dejlige danskere. Det er vores drømmested, siger Stein Naustvik til TV2/Nord.

Siden købet af sommerhuset er det norske ægtepar blevet så glade for Danmark, at de for første gang nogensinde ikke holder jul i Norge, men i Skagen. Og hele familien kommer på besøg.