Nordmænd vil ikke tage bilskrot tilbage

Det bilskrot, som i weekenden brød i brand i Aalborg, ser umiddelbart ikke ud til at blive sendt tilbage til Norge, hvor det kommer fra.

De tusindvis af tons autoaffald, der er blevet solgt til IF Recycling kommer ikke til at forlade landet igen. I hvert fald ikke, hvis det står til det norske firma Metallco, der har sendt det til Danmark.

- Vi ser ingen grove brud, som kan tilsige, at dette affald skal tages tilbage til Norge, siger Knut Sørlie, der er administrende direktør for virksomheden Metallcos afdeling i Oppland.

Bilskrottet brød tidligt lørdag morgen i brand og sendte giftig røg ind over Limfjorden og Nørresundby.

Metallco har lovet de danske myndigheder og Aalborg Kommune at have en redegørelse klar i løbet af denne uge. Selvom redegørelsen endnu ikke er færdig, mener den norske virksomhed dog, at de og IF har fulgt de gældende regler.

- Med det forbehold, at vi ikke er færdige med at gennemgå den revision, vi lavede i forrige uge, ser vi ikke, at der er nogle grove brud, som skulle tilsige, at IF ikke har gjort det arbejde, der er beskrevet i den proces, som er grundlag for notifikationen, siger Knut Sørlie til TV2 Nord.

Dermed er det fortsat uvist, hvor affaldet - og regningen for oprydningen - efter det udbrændte skrot ender.


Seneste nyt

fra Nordjylland