Nørre Vorupør får havbad

1 af 2

Landets første havbad skal gøre det muligt at bade sikkert i vesterhavsbølgerne.

Vesterhavet er et sjovt sted at svømme, men det kan også være farligt. I Nørre Vorupør anlægges landets første havbad, der gør det muligt at bade i det friske salte havvand, uden at blive bekymret for høje bølger, understrøm eller hestehuller.

Havbadet anlægges ved molen i Nørre Vorupør og sikres med en mur, der løber parallelt med molen. Muren dæmmer op for store bølger og direkte passage til havet samtidig med, at der sker en konstant udskiftning af badevandet i havbadet.

Selve havbadet suppleres af en række aktiviteter inde på land. Blandt andet beachvolley, strandfodbold samt udendørs fitness og styrketræningsredskaber. Dertil opføres omklædnings- og toiletfaciliteter samt en sauna, der sikrer, at vinterbaderne kan få varmen igen, når de har brugt havbadet. Området bliver landskabeligt anlagt, så klitter vil skabe læ på området omkring havbadet.

- Havbadet betyder endnu et tilbud til alle dem, der har fået øje på Thy som mekka for natur- og fritidsaktiviteter. Vi har længe haft ideen til et havbad som et fornemt supplement til de mange andre tiltag i Thy lige nu. Så for os er det drømmen, som endelig går i opfyldelse. Og var det ikke for de gavmilde fondsydere, var badet ikke blevet til noget, siger borgmester i Thisted KOmmune, Lene Kjelgaard Jensen.

Projektet er budgetteret til 13,5 millioner kroner og etableres i samarbejde mellem Lokale og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond, Realdania og Thisted Kommune og er en del af en større udvikling, der skal styrke Thy som natur- og friluftscentrum.

Forsiden lige nu