Norsk byggeboom smitter af på Nordjylland

Nordjyske virksomheder vender i stor stil blikket mod Norge, hvor afsætningsmulighederne er rigtig gode.

For de virksomheder, der tør satse, er der store ordrer at hente i Norge, der lige nu oplever stor aktivitet i byggebranchen. Det viser flere eksempler.

Krone vinduer i Harken har siden nytår haft en fast sælger i Oslo, og det har givet pote.

- Han var ikke mere end lige startet, før han fik den første ordre, så der var armene helt i vejret, siger Kaj Bundgaard, direktør i Krone Vinduer.

Ordren lyder på 450 store lavenergivinduer til et stort boligbyggeri i Oslo. Produktionen kører på højtryk. Ordren er med til at sikre nordjyske arbejdspladser og skæpper fire millioner kroner i kassen.

I Hobro har det norske byggeboom også smittet af.

DS Elcobyg er lige nu i gang med at producere facadeelementer i beton til to store byggerier. To ordrer på i alt 17 millioner kroner

- Vores salgschef har bearbejde det norske marked intensivt, og det fortsætter han med. Vi regner med, at det skal udgøre 20 procent af vores omsætning, siger produktionschef Carsten Kronborg.

Ifølge ham er DS Elcobyg både billigere og dygtigere end de norske konkurrenter.

Hjørring Kommunes erhvervsafdeling har haft en delegation på cirka 25 af kommunens virksomheder i det sydlige Norge for at se på mulighederne. Og der har været genvisit fra norske entreprenører, som er på jagt efter nordjyske leverandører.

- De norske entreprenører er meget interesserede i at knytte kontakterne, så det tegner rigtig godt, siger direktør i Hjørring Erhvervscenter Bo Geertsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland