Norskov droppet: Ingen sæson to

Trods et seergennemsnit på 634.000 bliver serien om den fiktive by, Norskov, lagt i gemmerne, og alle planer om en sæson to er droppet.

Selvom niveauet og anmeldelserne blev bedre mod slutningen af sæson et på tv-serien Norskov, kommer der ikke flere historier i politidramaet om Tom Noacks hjemvenden til byen Norskov. 

- En stor og meget bekostelig fiktionsserie skal ramme meget bredt, og her er et seergennemsnit på 634.000 ikke godt nok. Seertilslutningen og seerandelen har ikke været stigende gennem sæsonen, og i den situation vil vi prioritere andre af de spændende og gode fiktionsprojekter, som er under udvikling hos TV 2 og i produktionsselskaberne. Danske fiktionsserier har samme høje fokus for TV 2 i de kommende år, som det har været tilfældet i rekordåret 2015, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang i presseteksten. 

Optagelserne til serien, der bruger Frederikshavn som kulisse, satte byen på den anden ende, og hundredevis af helt almindelige frederikshavnere medvirkede i optagelserne som statister. 

Det var altså en engangsfornøjelse, som TV2 ikke genoptager. 

Fiktionschefen understreger, at TV 2 har været meget tilfreds med hele produktionen af ’Norskov’, og hun roser manuskriptforfatterne, skuespillerne, produktionsholdet og Frederikshavnsområdet for en stor indsats og opbakning. 

- Der er mange gode ting at sige om ’Norskov’, som er en anderledes TV 2-serie end vores tidligere politiserier. Nytænkning i udviklingen af serier i høj kvalitet er en vej, vi vil gå videre ud af. Nogle gange vinder man ved at gå nye veje, og andre gange når man ikke i mål. Sådan er vilkårene, når man laver stor fiktion, og det lever vi med, når bare kvaliteten er høj, og serien er helstøbt, som det er tilfældet i ’Norskov’, siger Katrine Vogelsang.


Seneste nyt

fra Nordjylland