NT efter busrazzia: Skuffende og helt uacceptabelt!

Torsdag morgen blev 31 bybusser tjekket ved en razzia i Aalborg. Ud af dem dumpede 11. En fik klippet pladerne og yderligere 10 skal til syn. Nordjyllands Trafikselskab kalder resultatet helt uacceptabelt.

Der var fra morgenstunden travlhed på Lundeborgvej i det østlige Aalborg, hvor Tungvognscenter Nord og Nordjyllands Politi var rykket ud for at tjekke, om de aalborgensiske bybusser er i forsvarlig stand.

Men allerede ved den tredje bus, som blev kontrolleret, gik det galt; den fik klippet pladerne på stedet.

- Det er en skidt start, konstaterer Peter Lindholt, politiassistent ved Tungvognscenter Nord.

Yderligere 10 busser bliver indkaldt til syn efter dagens razzia, der varede frem til middag og omfattede kontrol af i alt 31 busser. Bussernes bremser blev tjekket efter, ligesom brandslukningsudstyr og adgang til, samt afmærkning af, nødudgange blev kontrolleret.

Men at samlet set 11 busser dumper dagens kontrol, imponerer mildt sagt ikke ledelsen hos Nordjyllands Trafikselskab, der har kontrakt med busselskaberne Keolis og Arriva om driften af bybusserne i Aalborg.

- Vi er dybt forundrede og det er helt uacceptabelt, at vi nu igen står i den her situation, hvor sikkerheden ved bybusserne bliver draget i tvivl, siger Ole Schleemann, konstitueret direktør for Nordjyllands Trafikselskab.

Først på året var bybusserne nemlig på alles læber og opmærksomheden omkring sikkerheden massiv, da en lignende kontrol i januar afslørede fejl og mangler på halvdelen af de kontrollerede busser. Dengang handlede det også om bussernes bremser og nødudgange, og både Keolis og Arriva lovede bod og bedring.
Bedre blev de nordjyske bussers ry ikke i sommer, da en stor razzia mod busserne ved fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring resulterede i, at fire busser fik klippet pladerne og yderligere 22 fik påbud.

Har I så været skrappe nok til at stille krav til de vognmænd, som I entrerer med?

- Vi har møde med vores vognmænd i morgen og det er selvfølgelig det, vi vil gå ind i; hvordan kan vi sikre, at deres interne procedurer bliver endnu skarpere, så vi undgår det her en anden gang, siger Ole Schleemann.

Syv ud af de 11 busser, som dumpede ved dagens razzia i Aalborg, tilhører busselskabet Keolis. De ønsker ikke at stille op til interview om dagens razzia, men skriver i en pressemeddelelse, at "vi stadig ikke er kommet i mål med at sikre påsætning af relevante klistermærker endnu. Det vil vi få strammet op på."

Dagens razzia fik desuden den konsekvens for en enkelt chauffør, at vedkommende efter alt at dømme kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland