NT fortsætter dialog med chauffører

02:38

Nordjyske buschauffører demonstrerede i dag på John F. Kennedys Plads i Aalborg.

Buschaufførernes fagforening 3F mødtes mandag med NT og Dansk Persontransport for at diskutere for stramme køreplaner for chaufførerne.

Nordjyske buschauffører demonstrerede mandag formiddag på John F. Kennedys Plads i Aalborg foran NTs kontor.

For det er ganske enkelt ikke rimeligt, at man har en otte-ni timers arbejdsdag og ikke har mulighed for at restituere.

Kim Poder, Forhandlingssekretær, 3F

Demonstrationen lå forud for, at chaufførernes fagforening 3F skulle mødes med Nordjyllands Trafikselskab og Dansk Persontransport for at diskutere chaufførernes arbejdsforhold.

- Vi er her for at gøre NT opmærksomme på vores problemer med køreplanerne. De er for stramme. Vi får ikke tid til vores pauser, så der er ikke tid til at spise, gå på toilettet eller hvile hovederne, inden vi skal ud og køre, siger Heidi Bejlegaard, som er buschauffør og talsperson for indsatsen ’Tid til at trykke stop’ i Nordjylland.

’Tid til at trykke stop’ er en landsdækkende indsats, hvor buschauffører kæmper for bedre arbejdsforhold.

3F er chaufførernes fagforening, og de forhandler for chaufførerne. Deres forhandlingssekretær, Kim Poder, har været til møder med trafikselskaber i resten af landet, og mandag var turen nået til NT.

- Responsen efter de andre møder er, at vi er begyndt at sætte gang i det lokale samarbejde. Det er vigtigt for os, at vi kan få snakket sammen om problemerne. For det er ganske enkelt ikke rimeligt, at man har en otte-ni timers arbejdsdag og ikke har mulighed for at restituere, siger Kim Poder.

Læs også Med chauffør på job: Kommer endelig på WC efter tre timer

Efter mødet havde parterne ikke aftalt en konkret måde at komme de pressede køreplaner til livs, men alligevel var parterne fortrøstningsfulde.

- Det, vi har aftalt parterne i mellem, er, at nu glider den over til os lokalt, og så skal vi i vores forskellige fora se, hvordan vi kan få de ting, vi har talt om i dag, ført ud i livet, siger direktør i NT, Thomas Øster.

- Mødet har været rigtig godt. Det er klart, at det produkt, der kommer ud af det efterfølgende, er jo det, der skal afgøre, om det har været et godt møde, men jeg synes, der har været en positiv dialog mellem alle parter, siger Kim Poder.

Forsiden lige nu